meer data

Bezin met Bach
Zaal open
Aanvang
Vrije plaatskeuze
Regulier
€ 25,50
CJP
€ 20,50
Inclusief servicekosten.
Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Hans-Christoph Rademann
Maud Vanhauwaert
dichter

Programma

Johann Sebastian Bach cantate ‘Es ist dir gesagt, Mensch, was gut ist’ BWV 45; cantate ‘Herr Jesu Christ, wahr’ Mensch und Gott’ BWV 127

Locatie
Grote Zaal

Recht en rechtvaardigheid

Bezin met Bach

incl. servicekosten

Weinig thema’s die zoveel losmaken als recht en rechtvaardigheid. Bach liet zich inspireren door de bergrede en de blinde, symbool voor mensen die leven in duisternis, zonder levensoriëntatie. Eeuwenoude cantates worden verbonden met actuele thema’s.

Opkomen voor de armen en de verdrukten
De bergrede van Jezus gaf christenen door de eeuwen heen een ongemakkelijk gevoel. Jezus nam het op voor de armen en verdrukten, losers en have-nots, zouden we nu zeggen. En passant veegde hij de vloer aan met huichelaars en schijnheiligen. Bach vatte het in BWV 45 samen in beschaafde klanken. De bergrede is een controversieel verhaal en inspireert schrijvers, theologen en polemisten tot op de dag van vandaag.

Bezin met Bach
Wil je even ontsnappen aan de waan van de dag, tot jezelf komen en je rust pakken? Bij Bezin met Bach ben je dan aan het juiste adres. In dit nieuwe programma komen kennis en klassiek samen voor een moment van bezinning. Een zaterdagochtend in de Grote Zaal met bekende hedendaagse schrijvers en denkers die zich uitspreken over grote levensthema’s. Met muziek van Bach, uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging.

Data:
zaterdag 26 november - Corine Koole over de liefde
zaterdag 11 maart - Recht en rechtvaardigheid
zaterdag 27 mei - Maxim Februari over troost

Zie ook

Fokke Obbema & Wishful Singing | De Zin van het Leven

Muziek & Literatuur

Maxim Februari over troost

Bezin met Bach

Abdelkader Benali & Club Classique

Een nacht met Sjahrazade | Muziek & Literatuur