Uit de serie

Bezin met Bach
Zaal open
Aanvang
Vrije plaatskeuze
Regulier
€ 25,-
CJP
€ 20,-
Scholier 8-18 jaar
€ 20,-
Inclusief servicekosten.
Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Hans-Christoph Rademann
Maud Vanhauwaert
dichter

Programma

Johann Sebastian Bach cantate ‘Es ist dir gesagt, Mensch, was gut ist’ BWV 45; cantate ‘Herr Jesu Christ, wahr’ Mensch und Gott’ BWV 127

Locatie
Grote Zaal

Recht en rechtvaardigheid

Bezin met Bach

incl. servicekosten

Weinig thema’s die zoveel losmaken als recht en rechtvaardigheid. Bach liet zich inspireren door de bergrede en de blinde, symbool voor mensen die leven in duisternis, zonder levensoriëntatie. Eeuwenoude cantates worden verbonden met actuele thema’s.

Opkomen voor de armen en de verdrukten
De bergrede van Jezus gaf christenen door de eeuwen heen een ongemakkelijk gevoel. Jezus nam het op voor de armen en verdrukten, losers en have-nots, zouden we nu zeggen. En passant veegde hij de vloer aan met huichelaars en schijnheiligen. Bach vatte het in BWV 45 samen in beschaafde klanken. De bergrede is een controversieel verhaal en inspireert schrijvers, theologen en polemisten tot op de dag van vandaag.

Bezin met Bach
De cantates van Bach hebben hun weg al lang gevonden naar een gehoor buiten de kerk. En voor een goed verhaal over bezinning of troost hoef je je oor gelukkig niet meer te neigen naar mannen in toga's of priestergewaden. Bezin met Bach combineert cantates die tot nadenken stemmen met gesproken teksten over actuele levensvragen. Bach levert de thema's, hedendaagse schrijvers en denkers borduren erop voort. Stuk voor stuk zijn ze spraakmakend en vernieuwend in hun werk. De Nederlandse Bachvereniging staat garant voor uitvoeringen op het hoogste niveau. Data: zaterdag 26 november - Corine Koole over de liefde, zaterdag 11 maart - Recht en rechtvaardigheid, zaterdag 27 mei - Maxim Februari over troost.

Zie ook

Abdelkader Benali & Club Classique

Een nacht met Sjahrazade | Muziek & Literatuur

Fokke Obbema & Wishful Singing

Muziek & Literatuur

Corine Koole over liefde

Bezin met Bach