Meer data

Bezin met Bach
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Shunske Sato
Maxim Februari spreker
Maud Vanhauwaert dichter

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal
Programma

Johann Sebastian Bach cantate ‘Ich hatte viel Bekümmernis’ BWV 21

Bezin met Bach: Maxim Februari

Over troost

incl. servicekosten

Hoe moeten we omgaan met leed, zowel dicht bij ons, als het leed in de wereld, met grote bedreigingen op het gebied van bijvoorbeeld oorlog of klimaatverandering? In een maatschappij waarin we vaak de schijn ophouden en onze kwetsbaarheden moeilijk tonen, is het des te belangrijker onze zorgen te uiten en steun te zoeken bij elkaar. Hoe kunnen we elkaar beter vinden en troosten?

Bekommernis en overgave, rouw en vertrouwen: de cantate Ich hatte viel Bekümmernis (BWV 21) van deze editie staat bol van de contrasten. Ideale aanknopingspunten voor iemand die opgroeide met Bach en altijd in zijn buurt is gebleven. Niemand minder dan Maxim Februari, filosoof, schrijver en columnist bij NRC Handelsblad buigt zich over deze universele vraag naar troost en verbinding in onzekere tijden. Ook hier zal dichter Maud Vanhauwaert de ochtend afsluiten met de laatste troostende woorden. De presentatie van deze ochtend is in handen van Lex Bohlmeijer.

Bezin met Bach
Wil je even ontsnappen aan de waan van de dag, tot jezelf komen en je rust pakken? Bij Bezin met Bach ben je dan aan het juiste adres. In dit nieuwe programma komen kennis en klassiek samen voor een moment van bezinning. Een zaterdagochtend in de Grote Zaal met bekende hedendaagse schrijvers en denkers die zich uitspreken over grote levensthema’s. Met muziek van Bach, uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging.

Data:
zaterdag 11 maart - Marjoleine de Vos over trouw zijn aan jezelf
zaterdag 27 mei - Maxim Februari over troost

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.

Zie ook

Bezin met Bach: Marjoleine de Vos

Over trouw zijn aan jezelf

Paulien Cornelisse in Calefax-land

Muziek & Literatuur