Meer data

Bezin met Bach
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Vrije plaatskeuze
Regulier
€ 26,-
CJP
€ 20,80
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Bach De Apocalyps

Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging i.s.m. Opera2Day
Marjolijn van Heemstra spreker
Maud Vanhauwaert dichter
Lex Bohlmeijer presentatie

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Bezin met Bach: Marjolijn van Heemstra

Over de Apocalyps

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Klinkende overpeinzingen
De kerken lopen leeg en toch heeft iedereen behoefte aan momenten van bezinning. Zo’n moment is dit. De onconventionele Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert, presentator Lex Bohlmeijer en de Nederlandse Bachvereniging verkennen de universele thema’s van het leven en bieden rust met de muziek van Johann Sebastian Bach. Klinkende overpeinzingen zonder God of gebod.

Het einde der tijden
Delen uit De Apocalyps, een nieuwe barokopera op basis van Bachs vocale oeuvre, dienen als uitgangspunt voor een overpeinzing over de toestand in de wereld. Marjolijn van Heemstra en de Nederlandse Bachvereniging zien de opera als een ‘kerkdienst’ voor iedereen die vervreemd is van kerk en geloof. Een moment van rust en bezinning.

Marjolijn van Heemstra
Marjolijn van Heemstra, de huidige stadsdichter van Amsterdam, maakt sinds 2005 furore als schrijver, dichter, theatermaker en journalist. Ze werd vooral bekend door het boek 'En we noemen hem' over haar oudoom Frans van Heemstra die na de Tweede Wereldoorlog een bomaanslag pleegde op een vermeende NSB’er. Sinds 2019 is ze correspondent ruimtevaart voor De Correspondent.

De Apocalyps
Johann Sebastian Bach schreef geen opera. Om dit gemis goed te maken ontwikkelde de Nederlandse Bachvereniging samen met Opera2Day De Apocalyps. Het verhaal ‘vol macht, corruptie en volkshysterie’ rond de zestiende eeuwse fundamentalist Jan van Leyden put voor de muziek uit het rijke vocale oeuvre van Bach. Het resultaat is een barokopera met hedendaagse thematiek.

Boekhandel Savannah Bay verzorgt de boekverkoop.

Zie ook

Lonneke van Straalen & Jawa Manla

Stuwende klanken van de ud & lyriek van de viool

Joke Hermsen, Pieter van Loenen & Tobias Borsboom

Muziek & Literatuur

Spraakmakers

Matangi Quartet