Uit de serie

Bezin met Bach
Zaal open
Aanvang
Vrije plaatskeuze
Regulier
€ 25,50
CJP
€ 20,50
Scholier 8-18 jaar
€ 20,50
Inclusief servicekosten.
Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Dorothee Mields
Corine Koole spreker
Maud Vanhauwaert dichter

Programma

Johann Sebastian Bach cantate ‘Weichet nur, betrübte Schatten’ BWV 202 (bruiloftscantate); delen uit de cantate ‘O holder Tag, erwünschte Zeit’, BWV 210 (bruiloftscantate)

Locatie
Grote Zaal

Corine Koole over liefde

Bezin met Bach

incl. servicekosten

Wat is liefde? Hoe klinkt liefde? Nooit zal er een definitief antwoord komen op die vragen maar je kunt er wel over nadenken en muziek op maken. Muziek, gedachten en gedichten wisselen elkaar af in een programma waarin liefde het centrale thema is.

Een bruiloftscantate en een cantate over afscheid
Dichteres Maud Vanhauwaert en publicist en podcastmaker Corine Koole staan stil bij een feestelijke bruiloftscantate en een cantate over vriendschap en afscheid. Metaforen voor verbinding en scheiding, liefde en verdriet, dankbare onderwerpen voor de ‘voorgangers’ van dienst. Corine Koole is bekend van Lust & Liefde, een van de populairste rubrieken in de Volkskrant. In 2018 publiceerde ze De zeven wetten van de liefde, een liefdesbijbel van bijna 250 pagina’s. De Vlaamse dichteres Maud Vanhauwaert schreef diverse bekroonde dichtbundels. Een profane cantatedienst is haar wel toevertrouwd. Eerder droeg ze gedichten voor in theaters, opera’s en een schapenstal.

Bezin met Bach
De cantates van Bach hebben hun weg al lang gevonden naar een gehoor buiten de kerk. En voor een goed verhaal over bezinning of troost hoef je je oor gelukkig niet meer te neigen naar mannen in toga's of priestergewaden. Bezin met Bach combineert cantates die tot nadenken stemmen met gesproken teksten over actuele levensvragen. Bach levert de thema's, hedendaagse schrijvers en denkers borduren erop voort. Stuk voor stuk zijn ze spraakmakend en vernieuwend in hun werk. De Nederlandse Bachvereniging staat garant voor uitvoeringen op het hoogste niveau. Data: zaterdag 26 november - Corine Koole over de liefde, zaterdag 11 maart - Recht en rechtvaardigheid, zaterdag 27 mei - Maxim Februari over troost.

Zie ook

Fokke Obbema & Wishful Singing

Muziek & Literatuur

Abdelkader Benali & Club Classique

Een nacht met Sjahrazade | Muziek & Literatuur

Recht en rechtvaardigheid

Bezin met Bach