Meer data

Bezin met Bach
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Dorothee Mields
Corine Koole spreker
Maud Vanhauwaert dichter

Programma

Johann Sebastian Bach cantate ‘Weichet nur, betrübte Schatten’ BWV 202 (bruiloftscantate); delen uit de cantate ‘O holder Tag, erwünschte Zeit’, BWV 210 (bruiloftscantate)

Locatie
Grote Zaal
Attend
Facebook-event

Corine Koole over liefde

Bezin met Bach

Geweest

Foto's
Door: Eduardus Lee

 

Wat is liefde? Hoe klinkt liefde? Nooit zal er een definitief antwoord komen op die vragen, maar je kunt er wel over nadenken en muziek op maken. Muziek, gedachten en gedichten wisselen elkaar af in een programma waarin liefde het centrale thema is.

Liefde anno 2022
Wat vormt het ware fundament van een liefdesrelatie? En wat betekent trouw zijn aan je partner anno 2022, een tijd waarin liefdesrelaties meer en meer fluïde lijken te worden? Op 26 november buigen twee schrijvers zich over dit tijdloze thema. Publicist en podcastmaker Corine Koole is bekend van Lust & Liefde, een van de populairste rubrieken in de Volkskrant waarin zij uiteenlopende mensen interviewt over hun liefdesleven. In 2018 publiceerde ze De zeven wetten van de liefde, een liefdesbijbel van bijna 250 pagina’s. De Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert schreef diverse bekroonde dichtbundels. Eerder droeg ze gedichten voor in theaters, opera’s en een schapenstal. De presentatie van deze ochtend is in handen van Lex Bohlmeijer.

Bezin met Bach
Wil je even ontsnappen aan de waan van de dag, tot jezelf komen en je rust pakken? Bij Bezin met Bach ben je dan aan het juiste adres. In dit nieuwe programma komen kennis en klassiek samen voor een moment van bezinning. Een zaterdagochtend in de Grote Zaal met bekende hedendaagse schrijvers en denkers die zich uitspreken over grote levensthema’s. Met muziek van Bach, uitgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging.

Data:
zaterdag 26 november - Corine Koole over de liefde
zaterdag 11 maart - Marjoleine de Vos over trouw zijn aan jezelf
zaterdag 27 mei - Maxim Februari over troost

Lees hier de programmatoelichting bij dit concert, geschreven door Eduard van Hengel.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.

Zie ook

Marjoleine de Vos over trouw zijn aan jezelf

Bezin met Bach

Maxim Februari over troost

Bezin met Bach

Abdelkader Benali & Club Classique

Een nacht met Sjahrazade | Muziek & Literatuur