Meer data

Bezin met Bach
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Bach Tilge, Höchster, meine Sünden BWV 1083

Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging
Abdelkader Benali spreker
Maud Vanhauwaert dichter
Lex Bohlmeijer presentatie

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bezin met Bach: Abdelkader Benali

Over vergeving

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Klinkende overpeinzingen
De kerken lopen leeg en toch heeft iedereen behoefte aan momenten van bezinning. Zo’n moment is dit. De onconventionele Vlaamse dichter Maud Vanhauwaert, presentator Lex Bohlmeijer en de Nederlandse Bachvereniging verkennen de universele thema’s van het leven en bieden rust met de muziek van Johann Sebastian Bach. Klinkende overpeinzingen zonder God of gebod.

Maud Vanhauwaert
Maud Vanhauwaert veelzijdig noemen is een understatement. Het Vlaamse multitalent schrijft dichtbundels, acteert, maakt beeldende kunst, is muzikant en meer. Voor jaar jongste bundel Het stad in mij won de vrouw die in 2018 en 2019 stadsdichter van Antwerpen was de Jan Campertprijs 2020. Reken op onconventionele teksten met een vrolijke twist.

Bach
Dat de muziek van Bach rustgevend is en de hersenen stimuleert is zelfs wetenschappelijk bewezen. Bovendien zit zijn werk vol noten die ook de vele niet-kerkelijken onder ons uitnodigen tot meditatie en bezinning. Verdwaal in de gelaagdheid en droom mee op bekende melodieën.

Nederlandse Bachvereniging
Als er één gezelschap de noten van Bach elke keer recht weet te doen dan is het de Nederlandse Bachvereniging. Al sinds de oprichting in 1921 staat Bach bovenaan bij deze musici. In het kader van het honderdjarig bestaan is het ensemble begonnen met het project All of Bach dat er naar streeft alle muziek van Johann Sebastian Bach op te nemen.