vrijdag 1 oktober 2021

Betweter Festival 2021

Over de grote vragen van vandaag en de wereld van morgen

19:00
zaal open
20:00
aanvang
02:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Beatrice de Graaf
Pieter Derks
Kiki Schippers
Benny Sings
Matthijs Schouten
Nynke Laverman
Niko Wanders
Arp Frique & Family
Linda Duits
Splinter Chabot

locatie
TivoliVredenburg
vrijdag 1 oktober 2021

Betweter Festival 2021

Over de grote vragen van vandaag en de wereld van morgen

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina.

Bet·we·ter (de; m,v; meervoud: betweters), 1. iemand die alles beter wil weten; wijsneus

Het Betweter Festival is terug! Na meer dan een jaar binnen zitten is het tijd om er weer op uit te gaan, onze zintuigen op scherp te zetten, en elkaar te ontmoeten. Tijdens deze vijfde editie onderzoeken we samen met wetenschappers en artiesten de wereld van morgen. Doe je mee?

Hoe herstellen we de relatie tussen mens en natuur? Waar blijft de verbondenheid in tijden van polarisering? Leiden technologische ontwikkelingen tot een betere toekomst? Tijdens het Betweter Festival ga je met wetenschappers en artiesten in gesprek over de grote vragen van vandaag. We vullen de zalen met een uniek programma van talks, muziek, film, interactieve installaties, en live wetenschappelijk onderzoek. Voor iedereen die wil weten hoe de wereld werkt, nieuwe ervaringen niet schuwt en zich graag verwondert.

Met o.a. historicus Beatrice de Graaf, songwriter Benny Sings, cabaretier Pieter Derks, auteur Splinter Chabot, zangeres Nynke Laverman & natuurfilosoof Matthijs Schouten, hydroloog Niko Wanders, Arp Frique & Family en spannende experimenten over pijn, aanraking en denken buiten je bubbel.


Op de hoogte blijven?

Meld jezelf aan voor het Facebook-event of schrijf je hier in voor de festivalupdates van Betweter. Meer informatie over het programma vind je op betweterfestival.nl.

Het Betweter Festival wordt georganiseerd door de Universiteit Utrecht. In 2021 vieren de universiteit en het UMC Utrecht samen 385 jaar wetenschap in Utrecht. Andere partners zijn o.a. de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Universiteit voor Humanistiek en TivoliVredenburg.