Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
vrijdag 4 oktober 2019

BETWETER Festival 2019

Wetenschap, muziek, kunst, film en meer

€ 12,50

incl. servicekosten & garderobe

Bestel tickets
zaal open
19:00
aanvang
19:30
verwachte eindtijd
02:00

Tijden zijn onder voorbehoud.

Regulier
€ 12,50

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

programma

Ellen Laan

Tim Hofman

Jan Banning & Miranda Boone

Michelle David & the Gospel Sessions

Kiki Schippers

 

Erik Verlinde

Joke Hermsen

Glodi Lugungu

Marieke Lucas Rijneveld

Sarah Durston

Sabrina Starke

Marli Huijer

Dan Hassler-Forest

Iris Penning

Filosofisch speeddaten

Tomas Serrien & Jan Swerts

locatie
TivoliVredenburg
vrijdag 4 oktober 2019

BETWETER Festival 2019

Wetenschap, muziek, kunst, film en meer

€ 12,50

incl. servicekosten & garderobe

Bestel tickets

Bet·we·ter (de; m,v; meervoud: betweters), 1. iemand die alles beter wil weten; wijsneus

Op 4 oktober 2019 is Betweter terug! Tegendraads, geestverruimend en even eigenwijs als altijd. Met dit jaar aandacht voor verandering. Welke hardnekkige ideeën en gewoontes wil jij liever achter je laten?

Tijdens het Betweter Festival 2019 onderzoeken we met wetenschappers en artiesten hoe het anders kan. Welke denkpatronen kunnen we beter doorbreken? Wat moet er voor ze in de plaats komen? En hoe komt het eigenlijk dat we zo graag vasthouden aan het bekende? We poetsen oude theorieën op van obscure wetenschappers en geven het woord aan tegendraadse denkers, schrijvers en kunstenaars. Over seksuele gelijkheid, radicale duurzaamheid en de kracht van utopieën. Maar ook over vooroordelen, heimwee en hokjesdenken. Out of the box en geestverruimend. Zodat jij de toekomst met frisse zin tegemoet kan treden.

Met o.a. seksuoloog Ellen Laan, journalist Tim Hofman, dichter en schrijver Marieke Lucas Rijneveld, zangeres Sabrina Starke, natuurkundige Erik Verlinde, cabaretiers Glodi Lugungu en Kiki Schippers, mediawetenschapper Dan Hassler-Forest, psychiater Sarah Durston, Filosofisch speeddaten, en afsluiter Michelle David & The Gospel Sessions.

Op de hoogte blijven?
Meld jezelf aan voor het Facebook-event of schrijf je hier in voor de festivalupdates van Betweter. Meer informatie over het programma vind je op betweterfestival.nl.

Het Betweter Festival wordt georganiseerd door Studium Generale, namens de Universiteit Utrecht en samen met de Nationale Wetenschapsagenda (NWA), de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), het UMC Utrecht, de Universiteit voor Humanistiek (UvH) en TivoliVredenburg.