Zaal open
Aanvang
Programma

Huang Ruo Between two lights (wereldpremière)

Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Muziektheater Transparant
HERMESensemble slagwerk
Peter Dijkstra dirigent

Karmina Šilec regie
Tido Visser concept

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Stadsschouwburg Utrecht

Between two lights

Nederlands Kamerkoor

afgelast

Het Nederlands Kamerkoor combineert zang, theater en dramatiek in een groots opgezet muziektheaterstuk van de Chinese componist Huang Ro. Om de theatrale effecten extra glans te geven beleeft dit bijzondere werk rondom grote levensvragen zijn wereldpremière in de Utrechtse Stadsschouwburg.

Muziek die raakt aan de essentie van het menselijk bestaan
Huang Ruo behoort tot de belangrijkste componisten van dit moment. Met de wereldpremière van Between two lights, een omvangrijk muziektheaterwerk, raakt Huang Ruo aan de essentie van het bestaan: het overgangsmoment van het ene naar het andere leven, een moment van stilte, van niet bestaan. Het einde van alles of gloort er nieuw perspectief? Dat is niet alleen een vraag voor onszelf, maar voor de hele mensheid. Coronacrisis. Klimaatcrisis. Zijn we in staat de juiste keuzes maken? Between two lights is een coproductie met O. en Muziektheater Transparant uit Antwerpen, in een regie van Karmina Šilec. De Sloveense voormalige koordirigent maakt een stormachtig succes door als regisseur. Met haar koor Karmina Slovenica realiseerde ze adembenemende voorstellingen die internationaal werden geprezen. Huang Ruo haalt inspiratie uit traditionele Chinese muziek, avant-garde, rock, jazz en natuurgeluiden. Hij won diverse compositieprijzen.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.