mag ik dan bij jou
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso' o.l.v. Majoor Tijmen Botma
Solisten:
Claudia de Breij
Paul de Leeuw
Ellen ten Damme
Ilse Warringa
Céline Janssen

Locatie
Grote Zaal

Benefietconcert 'Mag Ik Dan Bij Jou'

Met Claudia de Breij, Paul de Leeuw, Ellen ten Damme e.a.

Geweest

Op maandag 26 november vindt alweer de tweede editie plaats van het benefietconcert ‘Mag Ik Dan Bij Jou’. De Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’o.l.v. majoor Tijmen Botma neemt je samen met bekende artiesten mee op een muzikale reis. Je gaat volledig op in een verhaal over liefde, hoop en geborgenheid omlijst door unieke optredens en samenwerkingen van Claudia de Breij, Paul de Leeuw, Ellen ten Damme, Ilse Warringa en Céline Janssen. De presentatie is in handen van Jeroen Kijk in de Vegte.

Claudia de Breij zingt in deze bijzondere setting ‘Later wordt het beter’ uit haar huidige theatervoorstelling ‘Nu’ en samen met Paul de Leeuw zingt zij het prachtige ‘Aan de andere kant van de heuvels’. Ook met Ilse Warringa zingt ze een bijzonder duet en Ilse zelf brengt een prachtige Friese bewerking van ‘Ne me quitte pas’ van Jacques Brel.

De opbrengst van dit concert gaat naar ouders/verzorgers met een kind met kanker die, naast het intensieve en emotionele behandelingstraject, ook nog te maken met extra en onvoorziene kosten. Bijvoorbeeld de kosten voor overnachtingen, brandstof, maaltijden en oppas voor andere kinderen binnen het gezin. Gezinnen die deze kosten niet of moeilijk zelf kunnen opbrengen, worden met de opbrengst van het concert financieel bijgestaan zodat zij al hun aandacht richten op hun zieke kind.

Het concert is een co-productie van TivoliVredenburg en Stichting Mag Ik Dan Bij Jou en mogelijk gemaakt door de vrijwillige bijdrage van: Claudia de Breij, Paul de Leeuw, Ellen ten Damme, Ilse Warringa, Céline Janssen, Jeroen Kijk in de Vegte en de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’.

Claudia de Breij:
“Mensen hebben mij al eerder gevraagd om de titel ‘Mag ik dan bij jou’ te verbinden aan een goed doel, maar alleen bij dit doel kon ik direct volmondig ‘ja!’ zeggen. Kinderen en kanker zijn woorden die ik eigenlijk liever niet in één zin zie. Dat dit af en toe wel gebeurt, is alleen te verdragen als er maximale veiligheid, troost en natuurlijk de allerbeste medische hulp wordt geboden. ‘Mag ik dan bij jou’ heb ik bewust in kindertaal geschreven, omdat je je in nood voelt als een klein kind dat weg wil kruipen in de veiligheid van volwassen, vertrouwde armen.”