vrijdag 29 april 2022

Ben Wendel - High Heart

Veelzijdig saxofonist Ben Wendel presenteert nieuw werk met o.a. Gerald Clayton, Nate Wood en Shai Maestro

19:00
zaal open
20:15
aanvang

Tijden zijn onder voorbehoud.

Regulier
€ 28,-
€ 23,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Ben Wendel sax
Michael Mayo vocals
Shai Maestro rhodes
Gerald Clayton piano
Joe Sanders bas
Nate Wood drums

locatie
vrijdag 29 april 2022

Ben Wendel - High Heart

Veelzijdig saxofonist Ben Wendel presenteert nieuw werk met o.a. Gerald Clayton, Nate Wood en Shai Maestro

De Canadees-Amerikaanse saxofonist Ben Wendel geldt al bijna twintig jaar als een van de vormgevers van de moderne jazzscene. Vanavond presenteert hij een nieuw album met zijn High Heart-band, waarin een paar van de meest toonaangevende jazzmusici van dit moment samen komen: Gerald Clayton (Roy Hargrove, Ambrose Akinmusire, Kendrick Scott), Shai Maestro (Avishai Cohen, Chick Corea), Nate Wood (Kneebody, Wayne Krantz), Joe Sanders (Charles Lloyd, Christian Scott) en Michael Mayo (Herbie Hancock, Theo Bleckmann).

Als medeoprichter van jazzcollectief Kneebody stond Wendel aan de wieg van de hedendaagse fusion waar ook artiesten als Louis Cole en Snarky Puppy toe behoren. Daarnaast werkte hij in de afgelopen twee decennia samen met jazzgrootheden als Joshua Redman en Tigran Hamasyan, maar ook met popartiesten als Snoop Dogg en Prince.

De veelzijdigheid waardoor Wendel’s carrière zich kenmerkt, is duidelijk terug te horen in zijn spel. Moeiteloos wisselt hij complexe ritmes met virtuoze lijnen af, zonder daarbij ooit het doel van de compositie uit het oog te verliezen. ‘Het gemak waarmee de Amerikaan speelt, de prachtige sound en de vlijmscherpe techniek zijn van uitzonderlijke klasse,’ aldus Jazzism.

"Those who wish to be called creative musicians should actually create music, and hardly no one has done that better recently than Ben Wendel."- LA Weekly

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is dit concert (meerdere keren) verplaatst. Het concert staat nu gepland op 29 april 2022. In eerste instantie stond het gepland op 3 november 2020 en werd het eerder verplaatst naar 7 mei 2021.