Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Ben Wendel sax
Shai Maestro rhodes
Joe Sanders bas
Nate Wood drums

Locatie
Cloud Nine

Ben Wendel - High Heart

Veelzijdig saxofonist Ben Wendel presenteert nieuw werk met o.a. Nate Wood en Shai Maestro

Geweest

Bekijk de foto's

Fotograaf: Sward Photography

 
Ben Wendel | vrijdag 29 april 2022 | Cloud Nine


 

Er zijn bij dit concert enkel zitplaatsen. Er is vrije plaatskeuze.

De Canadees-Amerikaanse saxofonist Ben Wendel geldt al bijna twintig jaar als een van de vormgevers van de moderne jazzscene. Vanavond presenteert hij een nieuw album met zijn High Heart-band, waarin een paar van de meest toonaangevende jazzmusici van dit moment samen komen: Shai Maestro (Avishai Cohen, Chick Corea), Nate Wood (Kneebody, Wayne Krantz) en Joe Sanders (Charles Lloyd, Christian Scott).

Als medeoprichter van jazzcollectief Kneebody stond Wendel aan de wieg van de hedendaagse fusion waar ook artiesten als Louis Cole en Snarky Puppy toe behoren. Daarnaast werkte hij in de afgelopen twee decennia samen met jazzgrootheden als Joshua Redman en Tigran Hamasyan, maar ook met popartiesten als Snoop Dogg en Prince.

De veelzijdigheid waardoor Wendel’s carrière zich kenmerkt, is duidelijk terug te horen in zijn spel. Moeiteloos wisselt hij complexe ritmes met virtuoze lijnen af, zonder daarbij ooit het doel van de compositie uit het oog te verliezen. ‘Het gemak waarmee de Amerikaan speelt, de prachtige sound en de vlijmscherpe techniek zijn van uitzonderlijke klasse,’ aldus Jazzism.

"Those who wish to be called creative musicians should actually create music, and hardly no one has done that better recently than Ben Wendel."- LA Weekly

Week van de Jazz 
Dit concert vindt plaats tijdens De Week van de Jazz. Bekijk de andere jazzconcerten tijdens de Week van de Jazz hier.

Zie ook

James Francies

Amerikaanse Blue Note pianist

Mark Guiliana

Een van de beste drummers ter wereld

Robert Glasper

EU/UK Tour 2022