dinsdag 3 november 2020

Ben Wendel - High Heart

Veelzijdig saxofonist Ben Wendel presenteert nieuw werk met o.a. Gerald Clayton, Nate Wood en Shai Maestro

Bekijk ons wereldprogramma
19:00
zaal open
20:15
aanvang
uitvoerenden

Ben Wendel sax
Michael Mayo vocals
Shai Maestro rhodes
Gerald Clayton piano
Joe Sanders bas
Nate Wood drums

locatie
LA Weekly
Those who wish to be called creative musicians should actually create music, and hardly no one has done that better recently than Ben Wendel.
dinsdag 3 november 2020

Ben Wendel - High Heart

Veelzijdig saxofonist Ben Wendel presenteert nieuw werk met o.a. Gerald Clayton, Nate Wood en Shai Maestro

Er zijn bij dit concert alleen staanplaatsen.

De Canadees-Amerikaanse saxofonist Ben Wendel geldt al bijna twintig jaar als een van de vormgevers van de moderne jazzscene. Vanavond presenteert hij een nieuw album met zijn High Heart-band, waarin een paar van de meest toonaangevende jazzmusici van dit moment samen komen: Gerald Clayton (Roy Hargrove, Ambrose Akinmusire, Kendrick Scott), Shai Maestro (Avishai Cohen, Chick Corea), Nate Wood (Kneebody, Wayne Krantz), Joe Sanders (Charles Lloyd, Christian Scott) en Michael Mayo (Herbie Hancock, Theo Bleckmann).

Als medeoprichter van jazzcollectief Kneebody stond Wendel aan de wieg van de hedendaagse fusion waar ook artiesten als Louis Cole en Snarky Puppy toe behoren. Daarnaast werkte hij in de afgelopen twee decennia samen met jazzgrootheden als Joshua Redman en Tigran Hamasyan, maar ook met popartiesten als Snoop Dogg en Prince.

De veelzijdigheid waardoor Wendel’s carrière zich kenmerkt, is duidelijk terug te horen in zijn spel. Moeiteloos wisselt hij complexe ritmes met virtuoze lijnen af, zonder daarbij ooit het doel van de compositie uit het oog te verliezen. ‘Het gemak waarmee de Amerikaan speelt, de prachtige sound en de vlijmscherpe techniek zijn van uitzonderlijke klasse,’ aldus Jazzism.

Enkele van de artiesten die hij vanavond meeneemt zijn geen vreemden voor TivoliVredenburg. Zo presenteerde Shai Maestro tijdens Transition 2019 zijn ECM album The Dream Thief en staat hij tijdens Transition 2020 met Erik Truffaz op het podium. Gerald Clayton schitterde afgelopen jaar in de bezettingen van John Scofield en Charles Lloyd.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief!

Zie ook

do 19 mrt 2020

Chick Corea Trilogy

with Christian McBride and Brian Blade

zo 20 sep 2020

Ambrose Akinmusire Quartet

Verrassende, genre-overstijgende jazz

vr 30 okt 2020

Julian Lage Group

Een van de lichtvoetigste virtuozen, met een onverklaarbaar goede techniek