Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
zaterdag 30 november 2019

Ben van Gelder - Paradís

CloudNights

€ 17,-

incl. servicekosten

Bestel tickets
zaal open
20:15
aanvang
21:00

Tijden zijn onder voorbehoud.

Regulier
€ 17,-
€ 13,-

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Ben van Gelder - altsax
Jamie Peet - drums
+ rest van de line-up nader bekend te maken

locatie
Ben Van Gelder
"De muziek is geïnspireerd op een gelijknamig werk van Marc Chagall. Het werk representeert de eerste mens in het hemelse paradijs, maar er is sprake van een mysterieus schouwspel. Ik heb mij verdiept in de mythologie van dit verhaal. Het idee van het paradijs als ommuurde tuin, representeert een balans tussen orde en chaos. Tijdloze principes die ik voor deze opdracht op een eigentijdse wijze, muzikaal wil verklanken."
zaterdag 30 november 2019

Ben van Gelder - Paradís

CloudNights

€ 17,-

incl. servicekosten

Bestel tickets

Vanavond staat saxofonist Ben Van Gelder in onze Club Nine met zijn project Paradís, geschreven in opdracht van jazzpodium Bimhuis. Het werk is geïnspireerd op een werk van schilder Marc Chagall en beeldt de zondeval van Adam en Eva uit, een balans tussen orde en chaos. Deze balans laat hij terug komen in zijn eigen zoektocht naar de balans tussen het geschrevene en de improvisatie. Jamie Peet (Jasper van 't Hof, Ramón Valle Trio) neemt plaats achter het drumkit, de rest van de line-up wordt binnenkort bekend gemaakt.

Ben van Gelder (1988) wordt al sinds het begin van zijn professionele carrière bestempelt als een nationaal, maar ook internationaal megatalent. Als tiener won hij belangrijke prijzen waaronder het Prinses Christina Concours (2003), De Stan Getz/ Clifford Brown Fellowship (2005) en de Deloitte Jazz Award (2007). Van Gelder woonde 10 jaar in New York waar hij samenwerkte met musici van wereldformaat. Met zijn vaste kwintet produceerde hij drie albums die door de Nederlandse pers met bewondering werden ontvangen. Zijn meest recente CD is het product van een felbegeerde compositieopdracht verstrekt door de Jazz Gallery, een belangrijke broedplaats in New York. Among Verticals ontving vijf sterren in het NRC ("rechtstreeks de diepte in met elegantie, precisie en verbeelding") en De Volkskrant ("één van de mooiste jazzplaten van het jaar").

 

Zie ook

do 30 mei 2019

The Como Mamas

Geestdriftige Amerikaans gospeltrio

vr 18 okt 2019

Fischer-Z

Celebrating 40 years of "The Worker"

zo 9 jun 2019

Anderson-Bennink-Glerum-van Kemenade

Sunday Afternoon Jazz