Menu Sluit Agenda Zoeken Winkelwagen
zaterdag 30 november 2019

Ben van Gelder - Paradís

CloudNights - Composities geïnspireerd op een werk van schilder Marc Chagall

€ 17,-

incl. servicekosten

Bestel tickets
Uit de serie

CloudNights

zaal open
20:15
aanvang
21:00

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Ben van Gelder altsax
Wanja Slavin altsax
Joris Roelofs basklarinet
Gideon van Gelder piano
Clemens van der Feen contrabas
Jamie Peet drums
t.b.a. trompet

locatie
Ben Van Gelder
"De muziek is geïnspireerd op een gelijknamig werk van Marc Chagall. Het werk representeert de eerste mens in het hemelse paradijs, maar er is sprake van een mysterieus schouwspel. Ik heb mij verdiept in de mythologie van dit verhaal. Het idee van het paradijs als ommuurde tuin, representeert een balans tussen orde en chaos. Tijdloze principes die ik voor deze opdracht op een eigentijdse wijze, muzikaal wil verklanken."
zaterdag 30 november 2019

Ben van Gelder - Paradís

CloudNights - Composities geïnspireerd op een werk van schilder Marc Chagall

€ 17,-

incl. servicekosten

Bestel tickets

Vanavond staat saxofonist Ben Van Gelder in onze Club Nine met zijn project Paradís, geschreven in opdracht van jazzpodium Bimhuis. Het werk is geïnspireerd op een werk van schilder Marc Chagall en beeldt de zondeval van Adam en Eva uit, een balans tussen orde en chaos. Dit laat hij terugkomen in zijn eigen zoektocht naar het geschrevene en het geïmproviseerde.

Ben van Gelder (1988) wordt al sinds het begin van zijn professionele carrière bestempelt als een nationaal, maar ook internationaal megatalent. Als tiener won hij belangrijke prijzen waaronder het Prinses Christina Concours (2003), De Stan Getz/ Clifford Brown Fellowship (2005) en de Deloitte Jazz Award (2007). Van Gelder woonde 10 jaar in New York waar hij samenwerkte met musici van wereldformaat. Met zijn vaste kwintet produceerde hij drie albums die door de Nederlandse pers met bewondering werden ontvangen. Zijn meest recente CD is het product van een felbegeerde compositieopdracht verstrekt door de Jazz Gallery, een belangrijke broedplaats in New York. Among Verticals ontving vijf sterren in het NRC ("rechtstreeks de diepte in met elegantie, precisie en verbeelding") en De Volkskrant ("één van de mooiste jazzplaten van het jaar").

 

Zie ook

do 26 sep 2019

Joost Lijbaart - Under the Surface

CloudNights - Sfeervolle, bijna meditatieve muziek met dromerige melodieën

zo 19 apr 2020

Yuri Honing - Blauwbaard

Sunday Afternoon Jazz - Saxofonist Yuri Honing presenteert zijn nieuwe album Blauwbaard

vr 22 nov 2019

Kika Sprangers Large Ensemble

CloudNights - Kleurrijke en meeslepende composities