Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Janáček Strijkkwartet nr. 2 ‘Intieme brieven’
Joy Linsey
C’est l’extase (Nederlandse première)
Robert Schumann
Strijkkwartet nr. 3

Uitvoerenden

Barbican Quartet:
Amarins Wierdsma viool
Kate Maloney viool
Christoph Slenczka altviool
Yoanna Prodanova cello

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Hertz

Barbican Quartet

Liefdesmanifest

Geweest

‘Vandaag is het me gelukt, het stuk te schrijven waarin de aarde beeft’, schreef Leoš Janáček over zijn Tweede Strijkkwartet ‘Intieme brieven’. Het is hartstochtelijke muziek van een oude man die zijn gevoelens blootgeeft voor een jonge vrouw. In een wisselspel tussen euforie en neerslachtigheid, onstuimig verlangen en verlatingsangst, vastberadenheid en berusting, verkent Janácek het hele gevoelspalet van een aanbidder.

Een jong, uitzonderlijk getalenteerd strijkkwartet
De muziekwereld mag zich gelukkig prijzen dat er telkens weer jonge, uitzonderlijk getalenteerde strijkkwartetten naar voren treden. Het Londense Barbican Quartet, met spelers uit Nederland, Canada, Duitsland en Bulgarije, won de eerste prijs bij de prestigieuze ARD International String Quartet Competition Munich in 2022. Ook won het kwartet in Weimar de eerste prijs en de publieksprijs bij het Internationaal Joseph Joachim Kamermuziek Concours. In Nederland waren ze onder meer te horen tijdens het Grachtenfestival Amsterdam. Ook de Nederlandse Strijkkwartet Academie maakt duidelijk dat we met een beloftevol kwartet van doen hebben. Al enkele jaren is het Barbican Quartet Artist in residence bij deze fameuze academie.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.