Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Johann Sebastian Bach Vioolsonates BWV 1001, 1003, 1005; Vioolpartita’s BWV 1002, 1004, 1006

Dit concert heeft twee pauzes. Tijdens de eerste pauze ontvangt u het inbegrepen pauzedrankje. 

Uitvoerenden

Liza Ferschtman viool

Locatie
Hertz

Bachs vioolsonates en partita’s door Liza Ferschtman

Geweest

Alle vioolsonates en vioolpartita’s van Johann Sebastian Bach op één avond. Het is slechts voor de allergrootste artiesten weggelegd om zo’n uitdaging succesvol te kunnen waarmaken. Liza Ferschtman laat je delen in Bachs machtige liefdesverklaring aan de viool.

De grootste uitdaging voor violisten
Het gevoel dat een violist heeft die alle vioolsonates en -partita’s van Johann Sebastian Bach op de lessenaar zet, moet vergelijkbaar zijn met het gevoel dat een bergbeklimmer heeft aan de voet van de Mount Everest. Want dat is waar de sonates en partita’s voor staan: het hoogst haalbare voor violisten, slechts weggelegd voor de allergrootsten. Bach strooit met variaties, meerstemmige fuga’s, een boeket aan dansvormen en versieringen uit de hogeschool voor versierkunst. En dan is er nog die machtige chaconne, die je het gevoel geeft alsof er niet één maar twee of drie violisten spelen. Liza Ferschtman is de artiest die de weg naar de top kent en de luisteraar laat meegenieten van de vergezichten onderweg en op de top.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.