woensdag 2 december 2020

Bachs vioolpartita’s

Door Antje Weithaas

19:00
zaal open
20:00
aanvang
21:15
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

Rang 1
€ 39,-
€ 31,20

Deze prijzen zijn inclusief servicekosten.

uitvoerenden

Antje Weithaas viool

programma

Bach Partita nr. 1 BWV 1002; Partita nr. 3 BWV 1006; Partita nr. 2 BWV 1004
Eugène Ysaÿe Sonate voor viool solo nr. 5

locatie
woensdag 2 december 2020

Bachs vioolpartita’s

Door Antje Weithaas

In verband met de maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19) wordt dit concert ongeplaceerd. Ticketkopers worden hierover geïnformeerd.

Nog geen tickets? U kunt tickets kopen voor dit concert op het oude tijdstip. Houd er in dit geval rekening mee dat uw stoelnummer zal komen te vervallen.

Na lange tijd keren de vioolpartita’s van Bach terug in TivoliVredenburg. Stersolist Antje Weithaas neemt ze voor haar rekening. Zij speelde in 2019 op indrukwekkende wijze de Kreutzer-sonate van Beethoven met Amsterdam Sinfonietta en wordt geroemd om haar technische vaardigheden en charisma. De Sonate nr. 5 van Eugène Ysaÿe (die hij opdroeg aan violist Mathieu Crickboom) is een technisch zeer hoogstaande aanvulling op dit repertoire en is qua moeilijkheidsgraad vergelijkbaar met Bachs partita’s. Het laat zich raden dat de oude meester voor Ysaÿe een grote inspiratiebron was.

Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg
Geen corona-gerelateerde klachten? We ontvangen u graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar uw gezondheid en die van uw huisgenoten. U kunt deze gezondheidscheck op de dag van je bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst uw groene scherm tonen. Bereid uw bezoek goed voor en lees hier wat u kunt verwachten.

Zie ook

do 27 mei 2021

Doric String Quartet

Mozart, Bartók en Schubert

di 30 mrt 2021

Jean-Guihen Queyras & Anne Teresa De Keersmaeker

Mitten wir im Leben sind / Bach cellosuites

za 8 mei 2021

Bach op het orgel

Door Matthias Havinga en Marcel Ponseele