Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Bach Vioolconcert BWV 1042
Vivaldi Tripelconcert RV 565
Johann Ernst von Sachsen Weimar Vioolconcert n.t.b.
Benedetto Marcello Vioolconcert in e
Johann Adam Reincken Sonate nr. 1 uit Hortus Musicus
Mozart Fuga KV 405 e.a.

Uitvoerenden

Orkest van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Shunske Sato muzikale leiding, viool

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Hertz

Bachs Fusion

Nederlandse Bachvereniging | Bach & Vivaldi

Geweest

Bachs Vioolconcert BWV 1042 en Vivaldi’s Dubbelconcert RV 565 zullen bij veel mensen hoog staan in hun lijstje van favoriete vioolconcerten uit de Barok. Slechts zeer weinigen is het gegeven om gelijktijdig excellent te soleren én leiding te geven aan een orkest. Shunske Sato is het gegeven.

Geliefde Vioolconcerten van Vivaldi en Bach
Bach was niet alleen een geniaal componist, hij had ook een uitstekend afgestelde antenne voor de beste en meest bruikbare muzikale ontwikkelingen elders in Europa. Vooral de muziek van Antonio Vivaldi vond zijn weg naar zijn eigen composities. Eigen ideeën kon hij zodoende kruiden met scherpe contrasten tussen solo-instrumenten en begeleiders, of regelrecht virtuoos vuurwerk waar Vivaldi het patent op had. Het leverde een reeks solo- en orkestwerken op die steevast hoog eindigen in de top-zoveel lijstjes van meest geliefde Bach-werken. Shunske Sato ontrafelt de wisselwerking tussen geniale uitvinder en briljante navolger. Zijn virtuoze vioolspel en de levendige kleuren uit het orkest van de Bachvereniging doen de rest: een waar spektakel.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.