Bekijk het klassieke seizoen

Meer Barokmuziek
Zaal open
Aanvang
Programma

Geïnspireerd op orgelwerken van Johann Sebastian Bach. Herschrijvingen door Judith en Tineke Steenbrink.

Uitvoerenden

Holland Baroque o.l.v. Judith en Tineke Steenbrink

Locatie
Pieterskerk
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Bach Inspiriert

Holland Baroque

Geweest

Ingekleurde orgelwerken
Holland Baroque brengt een vervolg op het programma Bachs Königin waarover de Volkskrant schreef: ‘Holland Baroque brengt Bachs orgelpijpen aan het dansen.’ Ook deze keer krijgen bekende orgelwerken van de grote Johann Sebastian een ander jasje en klinken ze als briljante nieuwe orkestwerken.

Bach en het orgel
Johann Sebastian Bach was een groot organist. Hij werd vaak geraadpleegd over nieuwe orgels en hij bracht de kerkgemeente regelmatig in verwarring met zijn avontuurlijke stukken. Enkele orgelwerken zijn ook nu nog beroemd zoals de Toccata en Fuga in d BWV 565, maar inmiddels blijven vele orgelwerken wat verborgen voor het grote publiek. Door ze te bewerken voor orkest haalt Holland Baroque ze uit de schaduw.

Holland Baroque
Holland Baroque werd in 2006 opgericht door de zussen Judith en Tineke Steenbrink. Het ensemble blinkt uit in verrassende programma’s waarin barokmuziek verbonden wordt met de tijd van nu.  ‘Holland Baroque is een soort Spielerei’, zeiden de zussen in een podcast over Bachs Königin. ‘Wij spelen met het materiaal. Daardoor brengen we nieuw licht op het materiaal en kunnen we het weer in de spotlights zetten.’