vrijdag 27 september 2019

Zimmermann – Bachs stamcafé

AVROTROS Vrijdagconcert

geweest
18:45
zaal open
19:30
inleiding
20:15
aanvang
22:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Café Zimmermann

programma

Bach Brandenburgs concert nr. 2; Brandenburgs Concert in F BWV 1047; Concert in c voor hobo en viool BWV 1060; Concert voor klavecimbel in f
Telemann  Concert voor vier violen; Concert voor blokfluit en fagot; Concert voor viool, cello, trompet en strijkorkest

locatie
vrijdag 27 september 2019

Zimmermann – Bachs stamcafé

AVROTROS Vrijdagconcert

geweest

Het Franse ensemble Café Zimmermann roept de sfeer op van Café Zimmermann in Leipzig van het begin van de achttiende eeuw. Georg-Philipp Telemann had daar in 1702 het ensemble Collegium Musicum opgericht en was jarenlang ‘chef-dirigent’ van het gezelschap. Van 1729 tot 1739 was Bach er zelf de huisdirigent annex programmeur. Hij dirigeerde er vooral wereldlijke cantates en instrumentale muziek. Maar ook de laatste stukken en trends uit Italië of Frankrijk vonden hun weg naar het Leipziger Kaffeehaus. Het is die open blik en benadering plus de accenten op Bach en Telemann wat het ensemble Café Zimmermann haar identiteit geeft. En met succes; het gezelschap wordt gerekend tot de top van de Europese barokensembles. In de prijzenkast staan vijf Diapasons d’Or, de hoogste Franse onderscheiding voor cd-opnames.

Voorafgaand aan het concert is er om 19.30 een inleiding door Huib Ramaer.

Lees hier de toelichting bij het concert, geschreven door Frits Vliegenthart

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!