Zaal open
Inleiding
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Wagner Prelude und Liebestod uit Tristan und Isolde
Goebaidoelina Vioolconcert nr. 3 “Ich und Du” (Ned. Première)
Rachmaninov Symfonie nr. 3

Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Dima Slobodeniouk dirigent
Baiba Skride viool

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal

Wagner, Goebaidoelina en Rachmaninov

AVROTROS Klassiek meets Kunst

Geweest

Een unieke editie van het AVROTROS Vrijdagconcert in samenwerking met AVROTROS Kunst! Geniet van een prachtige avond waarbij de kunstwerken van Dominique Latoel en Lynn Spoor tentoongesteld zullen worden in de foyer rondom de Grote Zaal.

Deze avond biedt een unieke kans om de werken van deze talentvolle kunstenaars te bewonderen en in gesprek te gaan met hen over hun inspiratiebronnen voor hun werken. De kunstwerken van Lynn Spoor en Dominique Latoel zullen voorafgaand aan het concert, na afloop en tijdens de pauze te bezichtigen zijn in de foyer rondom de Grote Zaal.

Het belooft een prachtige avond te worden waarbij u kunt genieten van de mooiste muziek én kunt genieten van de kunstwerken van deze bijzondere kunstenaars

Dit concert opent met de meest aangrijpende passages uit de hele operaliteratuur: de inleiding tot de eerste akte en Isoldes ‘Liebestod’ uit Wagners verzengende liefdesdrama Tristan und Isolde. Daarna klinkt de Nederlandse première van Dialog: Ich und Du (het Derde Vioolconcert) van de leidende naoorlogse Russische componiste Sofia Goebaidoelina. Zij is sinds de val van de Muur in het Westen een gelauwerde componist en in het Vrijdagconcert een graag geziene gast. Ten slotte Rachmaninovs Derde Symfonie, die geldt als zijn meest Russische.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.

Lees hier het programmablad van het concert.