vrijdag 13 maart 2020

Beethovens Mis in C

afgelast
18:45
zaal open
19:30
inleiding
20:15
aanvang
21:50
verwachte eindtijd
uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Groot Omroepkoor
Karina Canellakis dirigent
Iwona Sobotka sopraan
Virginie Verrez alt
Benjamin Bruns tenor
Michael Nagy bas

programma

Roukens We are sojourners uit: Rising Phenix
Britten Sinfonia da Requiem
Beethoven Mis in C

locatie
vrijdag 13 maart 2020

Beethovens Mis in C

afgelast

Dit concert is afgelast naar aanleiding van de maatregelen die het RIVM adviseert. Zo hopen ook wij de verdere verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. We gaan voor zoveel mogelijk evenementen in maart op zoek naar een alternatieve datum. Gezien de omvang van ons programma kan het een aantal weken duren voordat er meer informatie is over dit concert. Als dit concert kan worden verplaatst, worden ticketkopers daar zo snel mogelijk over geïnformeerd. Je vindt actuele algemene informatie hier.

Nog even en Joey Roukens behoort tot het ijzeren repertoire, in elk geval in Utrecht, waar het publiek al diverse malen het voorrecht had om zich te laven aan zijn grootste gebaren voor koor en orkest. Zo ook in We are sojourners. Volgens de jonge componist is het ‘schaamteloos tonaal’, met effecten die de late Romantiek van Sibelius en Mahler oproepen, inclusief een enorme (dissonante) climax en een oplossing in het niets. Traditioneler ingesteld? Dan is er ook nog Beethovens Mis in C, het kleinere broertje van de kolossale Missa Solemnis. Een opdrachtwerk van Prins Nikolaus von Esterházy, om er de naamdag van zijn vrouw mee op te luisteren. De mis staat in de toonsoort C-groot, voor Beethoven de toonaard van de rust en de verlichting.

Voorafgaand aan het concert is er om 19.30 een inleiding door Michel Khalifa.

Lees hier de programmatoelichting, geschreven door Michiel Cleij.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!

Zie ook