Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Ravel uit Rapsodie espagnole: Prélude à la nuit
Stravinsky Tango
Ginastera Cadenza en Vivace uit het Harpconcert
Debussy Rapsodie
Falla/Grandjany uit La vida breve: Danza Española nr. 1
Milhaud uit Scaramouche: Brazileira
Ibert Entr’acte
Poulenc uit het Concert voor 2 piano’s en orkest: Finale
Albéniz uit Iberia: El Albaicín
Klassieke Arabo-Andalusische traditional

Uitvoerenden

AVROTROS Klassiek presenteert
Yang Yang Cai piano
Joost Willemze harp
Jelmer de Moed klarinet
Rik Kuppen piano
Jan Pieter Koch regie
Noralie visuals
Leonard Evers presentatie
Toek Numan arrangementen

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal

AVROTROS Klassiek presenteert jong talent

AVROTROS Vrijdagconcert

Geweest

AVROTROS Klassiek presenteert!
Dankzij het talenttraject AVROTROS Klassiek presenteert! krijgen jonge klassiekemuziektalenten een flinke impuls bij de start van hun professionele carrière. Ze doen media-ervaring op en werken aan de opname en de uitgave van een cd. In dit concert tonen de pianist Yang Yang Cai, harpist Joost Willemze en het duo Jelmer de Moed (klarinet) & Rik Kuppen (piano) hun kunnen.

In zuidelijke sferen
De AVROTROS talenten stelden speciaal voor dit concert een programma samen vol mediterrane en Zuid-Amerikaanse invloeden. Er klinkt muziek van Franse componisten zoals Ibert en Ravel, wiens moeder Baskisch was. Beiden hadden een grote liefde voor de Spaanse literatuur en muziek.
Yang Yang Cai laat de ritmische invloeden uit de tango horen in de muziek van Stravinsky. Joost Willemze neemt het publiek mee naar Granada met de muziek van De Falla. Het duo Jelmer de Moed en Rik Kuppen toveren met klankkleuren in Debussy.
Ondersteund door de visuals van VJ Noralie, brengen de Rising Stars een gevarieerd muzikaal panorama met veel passie en temperament. Van levendige Argentijnse ritmen en invloeden uit de Braziliaanse volksmuziek tot impressionistische klanken en minimalistische eenvoud. Tot slot klinkt er ook oude Arabo-Andalusische muziek uit de tijd dat het Iberisch schiereiland (van 711 tot 1492) nog Arabisch was en Al Andalus werd genoemd.

Lees hier de programmatoelichting van het concert.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.