Bekijk het klassieke seizoen

AVROTROS Vrijdagconcert
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

o.a. delen uit:
Händel/Knigge uit Giulio Cesare in Egitto: Se in fiorito ameno prato
Schumann/Hekkema uit Waldszenen: Eintritt, Verrufene Stelle
Ernst Grand Caprice “Der Erlkönig” (naar de ballade van Franz Schubert)
Vaughan Williams uit Songs of Travel: Youth and Love, Let Beauty Awake
Sibelius uit 5 Pieces: Valse, Aubade
Woud Merry Leaves (wereldpremière)
Purcell By Beauteous Softness
Prokofiev uit Romeo & Juliet: Montagues and Capulets
De Falla/Linker uit La vida breve: Danza española
Duparc/Knigge L’invitation au voyage

Uitvoerenden

Dianto Reed Quintet
Gerben van der Werf countertenor
Charlotte Spruit viool
Ramon van Engelenhoven piano
Elsina Jansen regie
Frouke ten Velden videoprojecties

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

AVROTROS Klassiek Presenteert!

AVROTROS Vrijdagconcert

Geweest

AVROTROS organiseert voor de vijfde keer het Jong Talent Vrijdagconcert. Als hoogtepunt van het talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’ treden acht veelbelovende jonge professionele musici op in dit verrassend veelzijdige concert.

Jong talent ontwikkelingstraject

Het is alweer het vijfde jaar van het talenttraject ‘AVROTROS Klassiek presenteert!’. Een jaar lang werken veelbelovende jonge professionele musici mee aan dit bijzondere talentontwikkelingstraject om ervaring op te doen op radio, televisie en in de opnamestudio.   Violist Charlotte Spruit was in 2021 prijswinnaar tijdens het Bach Wettbewerb Leipzig en maakte met Yang Yang Cai, vorig jaar deelnemer van het talenttraject, een cd. Countertenor Gerben van der Werf zong als twaalfjarige al mee in Mozarts Die Zauberflöte en heeft als volleerd zanger inmiddels zijn debuut bij het Koninklijk Concertgebouworkest en De Nationale Opera gemaakt. Het Dianto Reed Quintet bestaat uit vijf gepassioneerde Spaanse blazers. Hun temperamentvol musiceren leverde hen al diverse prijzen op, waaronder die van het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Pianist Ramon van Engelenhoven won de publieksprijs van het Dutch Classical Talent editie 19/20 en maakte in 2018 voor AVROTROS zijn debuut-cd.

Verrassende muzikale ontmoetingen in een veelheid van muziekstijlen

Finale en hoogtepunt van het hele traject is de presentatie voor een groot publiek in het AVROTROS Vrijdagconcert. Het is niet zomaar een optreden. Natuurlijk laten de musici zich afzonderlijk horen, maar ook spelen ze samen in speciaal voor hen gemaakte arrangementen. Het zijn spannende en verrassende muzikale ontmoetingen in een veelheid van muziekstijlen. Ook werken ze samen met een regisseur en wordt de muziek kracht bijgezet door middel van videoprojecties. Al met al een enerverende en inspirerende avond voor het publiek, waarin een nieuwe generatie musici kan tonen wat zij in hun mars hebben.

Prelude is de opmaat naar het AVROTROS Vrijdagconcert. Presentator Leonard Evers vertelt je in deze podcast iedere week meer over de bijzondere stukken die gaan klinken. Prelude is vanaf de zaterdag voor het concert te beluisteren. Luister hier naar de podcast.