Alle concerten

Klassieke Kerst
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Mozart Regina coeli, KV 127
Mozart Litaniae lauretanae, KV 195
Finzi Intrada uit Dies natalis
Finzi In terra pax
Vaughan Williams Fantasia on Christmas carols

Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Groot Omroepkoor
Marcus Creed dirigent
Julia Lezhneva sopraan
Esther Kouwenhoven sopraan
Olivia Vermeulen mezzosopraan
Guy Cutting tenor
Gabriel Rollinson bariton

Locatie
Grote Zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

AVROTROS Kerstconcert

AVROTROS Vrijdagconcert

Geweest

Een hartverwarmend kerstconcert met het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Marcus Creed. Op het programma Maria-motetten van Mozart en Engelse koormuziek voor kerst.

De heilige Maria is voor veel gelovigen het kloppend hart van de kerst. De katholieke kerk vereert de goddelijke moeder al eeuwenlang. Componisten hebben hun mooiste muzieknoten voor Maria bewaard. Zo schreef Mozart ontroerende Maria-motetten die centraal staan tijdens het spirituele kerstconcert van het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor.

Maria-motetten van Mozart

Voor dit kerstconcert staan het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest onder leiding van Marcus Creed. Hij is een van de belangrijkste koordirigenten van onze tijd die zijn carrière ooit begon bij het Choir of King’s College, Cambridge.

Het eerste deel is gewijd aan Maria, de moeder van Christus. Zij wordt in de kerk alom geëerd als de belangrijkste vrouw van het christendom. Aan haar zijn door de eeuwen heen talloze schitterende composities gewijd. In dit concert twee van de mooiste van Mozart, geschreven in zijn Salzburger jaren. Van grote schoonheid is de Maria-antifoon Regina coeli, met, naast het koor, enkele grote en virtuoze soli voor de sopraan.

Engelse koormuziek voor kerst

In het tweede deel staat kerst zelf centraal met muziek van twee Engelse componisten die hun sporen hebben verdiend in de Engelse religieuze koormuziek. De instrumentale Intrada. waar Finzi’s cantate Dies Natalis mee opent, geeft prachtig de sfeer weer van de mystieke poëzie in het vervolg van de compositie. In terra pax van dezelfde componist plaatst het kerstverhaal in een winters Engels landschap van Finzi’s tijd.

De Fantasy on Christmas Carols van Vaughan Williams is een feest der herkenning waarin enkele, ook in Nederland bekende en geliefde Engelse kerstliederen, de revue passeren. Samen met sopraan Julia Lezhneva en bariton Gabriel Rollinson maken koor en orkest dit kerstconcert tot een hartverwarmende belevenis.

 

Prelude is de opmaat naar het AVROTROS Vrijdagconcert. Presentator Leonard Evers vertelt je in deze podcast iedere week meer over de bijzondere stukken die gaan klinken. Prelude is vanaf de zaterdag voor het concert te beluisteren. Luister hier naar de podcast. 

Lees de uitgebreide programmatoelichting van dit concert hier.