Asko|Schönberg o.l.v. Reinbert de Leeuw - TivoliVredenburg
Naar agenda
donderdag 14 december 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Asko|Schönberg o.l.v. Reinbert de Leeuw

Im wunderschönen Monat Mai

vanaf 26,00
uitvoerenden

Asko|Schonberg o.l.v. Reinbert de Leeuw piano

Loes Haverkort stem

programma

De Leeuw Im wunderschönen Monat Mai

aanvang
20:15
Rang 1
€ 26,00
€ 21,00
.
€ 26,00
€ 21,00

deze prijzen zijn inclusief servicekosten

kamermuziekhertz
de Volkskrant
De Leeuw heeft de liederen even vrijmoedig als virtuoos ingekort of opgerekt, geïnstrumenteerd en vervlochten, consequent zoekend naar het drama en de lyriek, het genie achter de noten, de scherpe klauw van liefde, dood en Sehnsucht.

Loes Haverkort vervangt Katja Herbers
In Im wunderschönen Monat Mai, de liederencyclus van Reinbert de Leeuw, wordt actrice/zangeres Katja Herbers vervangen door Loes Haverkort. Katja moet helaas door werkverplichtingen in het buitenland de tournee afhouden. Loes Haverkort neemt de rol van Katja Herbers over. Zij was al als understudy bij dit project betrokken. Loes, succesvolle Nederlandse actrice en zangeres, is bekend van verschillende tv-series (Vechtershart en Celblok H), films (Schneider versus Baxvan Alex van Warmerdam) en de musical Soldaat van Oranje. Binnenkort is ze te zien de internationale film Redbad waarin ze de vrouwelijke hoofdrol vertolkt.

Reinbert de Leeuws zingende actrice en een acterende zangeres
Im wunderschönen Monat Mai is Reinbert de Leeuws veelgeprezen en bekroonde muziektheatrale visie op de liederen van Schumann en Schubert met Loes Haverkort in de hoofdrol en De Leeuw zelf achter het klavier. De welbekende romantische liederen bewerkte hij voor stem, piano en ensemble tot een eigenzinnige en kwetsbare, maar wonderschone cyclus. Het is een reis door het leven en de tragische liefde waarin alle menselijke emoties voorbij komen. De rol van de zingende actrice of acterende zangeres is expressief en bewogen, het gaat evenzeer om acteren als zingen. Reinbert de Leeuw koos bewust voor een niet geschoolde stem, juist om het kwetsbare en theatrale aspect te benadrukken. Een rol die de actrice Loes Haverkort, bekend van haar rollen in Soldaat van Oranje, Brandende Liefde, De Koopman van Venetië en Jiskefet – Goeiesmorgens, de Musical, als gegoten zit. In 2008 werd Im wunderschönen Monat Mai bekroond met een Edison.

Lees hier de toelichting bij dit concert, inclusief de liedteksten, geschreven door Thea Derks.

Wellicht vind je ook interessant

za 20 jan 2018

Finale Nederlands Vioolconcours Iordens B

categorie Iordens B

vr 18 mei 2018

Gratis Lunchpauzeconcert

ClariNext

vr 13 apr 2018

Gratis Lunchpauzeconcert

Le Nozze di Figaro

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord