woensdag 9 september 2020

Asko|Schönberg

Openingsconcert Gaudeamus Muziekweek

geweest
19:00
zaal open
20:00
aanvang
22:00
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

uitvoerenden

Asko|Schönberg

programma

werken van
Yannis Kyriakides
Michel van der Aa
Richard Ayres
Louis Andriessen
Calliope Tsoupaki wereldpremière

locatie
woensdag 9 september 2020

Asko|Schönberg

Openingsconcert Gaudeamus Muziekweek

geweest

De ticketverkoop voor dit concert loopt via Gaudeamus.

De jubileumeditie van de Gaudeamus Muziekweek opent feestelijk met een concert waarin we voor één keertje terugkijken - maar toch ook weer vooruit! Asko|Schönberg, het toonaangevende Nederlandse nieuwemuziekensemble dat al sinds de oprichting nauw verbonden is met Gaudeamus, neemt een dwarse duik in de afgelopen 75 jaar en speelt werk van componisten die een nauwe band met Gaudeamus hadden én hebben.

Verspreid over verschillende hoeken van de Grote Zaal - helemaal volgens de RIVM-eisen dus - spelen de topmusici van Asko|Schönberg als een live jukebox een eigenzinnige medley van fragmenten van oude en nieuwe werken van componisten als Yannis Kyriakides, Michel van der Aa, Richard Ayres, Louis Andriessen en anderen. En van Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki klinkt een gloednieuw werk ter ere van het bijzondere jubileum. Daaromheen geeft directeur Henk Heuvelmans zijn kijk op de bijna 40 jaar Gaudeamus die hij meemaakte.

Je bezoek
Tijdens dit concert volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd, zo ook je bezoek aan ons. Lees op deze pagina meer over onze maatregelen