Aanvang
Programma

Bloch From Jewish Life
Vasks Concert voor cello en orkest nr. 2 ‘Klatbutne’ (‘Aanwezigheid’)
Aart Strootman Obscure Atlas SG-3 (première van de orkestrale versie)
David Lang Pierced, triple concert voor cello, piano, slagwerk & strijkorkest

Uitvoerenden

Trio Basilova | Fridman | Napolov:
Maya Fridman cello
Helena Basilova piano
Konstantyn Napolov slagwerk
Libero Strijkorkest

Locatie
Studio TivoliVredenburg
Attend
Facebook-event

Livestream: Artist in residence Maya Fridman goes minimal

Trio Basilova I Fridman I Napolov met het Libero Strijkorkest

Geweest

Deze livestream is niet meer terug te kijken. Bezoek Studio TivoliVredenburg voor ons uitgebreide online archief of abonneer je op ons YouTube kanaal.


 
Fridman speelt graag samen met musici die haar artistieke vrienden zijn. Het speelplezier werkt aanstekelijk als spelers elkaar zo innig vertrouwen. Trio Basilova | Fridman | Napolov is zo’n bezetting. Speciaal voor dit programma ontmoeten de vrienden het strijkorkest Libero, dat Maya tijdens haar residency coacht. De uniforme orkestklank staat haaks op de uitgesproken individuele stemmen van het trio. Die ontmoeting is ook het kernthema van David Langs concert Pierced. De grens tussen de klankwereld van het individu en die van het collectief wordt in dit werk uiteindelijk doorboord, ‘gepierced’; de weg is vrij voor nieuwe ontmoetingen.

Nieuw album: Obscure Atlas
Op 19 februari lanceert Maya Fridman samen met Konstantyn Napolov en Helena Basilova het nieuwe album “Obscure Atlas”, dat in juli dit jaar werd opgenomen in de Grote Zaal. Op het album staat onder andere het werk Obscure Atlas SG-3, van Aart Strootman, dat het trio tijdens dit concert samen met Libero Strijkorkest zal spelen. Het album is al te bestellen via deze website. Daar is ook een van de tracks te beluisteren.

We spraken artist in residence Maya Fridman over haar plannen komend seizoen. 'Ik loop altijd over van de plannen, maar vind niet altijd de gelegenheid ze te verwezenlijken.' Lees het hele interview en bekijk alle informatie over haar residency. 

We vinden het belangrijk dat musici altijd goed worden betaald, ook in tijden waarin voor publiek spelen niet mogelijk is. Ongeacht het aantal tickets dat verkocht wordt voor de livestreams zorgt TivoliVredenburg er altijd voor dat de musici volgens de Fair Practice Code betaald worden. Met het aanschaffen van een streamticket draag je er uiteraard aan bij dat we onze geliefde musici een (online) podium kunnen blijven bieden!