Aanvang
Programma

Keuzeprogramma A: Schepping
Samuel Penderbayne May (cello, stem, electronica)
Wilma Pastorius Spell Cycle (cello, stem)
Bryce Dessner Tuusula (cello)
Karen Tanaka Aube (cello, electronica; verteller: Diana van der Bent)

Keuzeprogramma B: Zuivering
Fjóla Evans Vatnaskuggi – meeting your water shadow (cello, stem, electronica)
Calliope Tsoupaki Thin Air (cello)
Maya Fridman Mayim (cello, stem)
Saskia Venegas Medusa. The priestess (cello, stem, electronica)

Keuzeprogramma C: Transitie
Saskia Venegas Medusa. The priestess (cello, stem, electronica)
Maya Fridman Trida (cello, stem)
Kaveh Vares Egidius (cello, stem)
Karen Tanaka Aube (cello, electronica; verteller: Diana van der Bent)

Uitvoerenden

Maya Fridman cello
Eindregie Kenza Koutchoukali

Locatie
De Pit
Attend
Facebook-event

Artist in Residence Maya Fridman

Intieme concerten in haar eigen Cello House

Geweest

Deze concerten gaan door onder de huidige coronamaatregelen.

Maya Fridman opent haar serie op hoogstpersoonlijke wijze. Ze heet u welkom bij haar ‘thuis’. In de intieme setting van haar eigen 'Cello House' speelt Fridman muziek van componisten die haar dierbaar zijn, bijna alle werken zijn speciaal voor haar geschreven. Het publiek staat ter plekke voor de keuze van drie verschillende programma's. Welk programma Maya op welk tijdstip speelt is dus een verrassing. Welke u ook neemt: er zit altijd een fonkelnieuw werk tussen, altijd van een levende componist, altijd uit een ander land; van Australië tot Iran, van IJsland tot Japan. Dit huisbezoek vol muzikale fijnproeverij is de ideale gelegenheid om onze artist in residence van nabij te leren kennen.

Maya geeft op vrijdag vier concerten in het Cello House:

Concert 1 - 15.00 uur
Concert 2 - 16.00 uur
Concert 3 - 20.00 uur 
Concert 4 - 21.00 uur 

Een ticket geeft toegang tot één concert. Klik op de bestellink om een tijdstip te kiezen. 

Elk concert duurt ca. 35 minuten en er is vrije plaatskeuze.Toelichting op de keuzeprogramma's

Keuzeprogramma A: Schepping
Aan de hand van William Blake’s Songs of Innocence and of Experience - showing the two contrary states of the human soul worden we geconfronteerd met de uitersten in onze ziel en onze wereld. We gaan terug naar de schepping, verteld door godin Mamaravi zoals opgetekend in de spreuken van de Zulu traditie. Daar wordt geloofd dat deze spreuken invloed kunnen uitoefenen op de omgeving, en onthullen wat iemand herbergt in het diepst van de ziel.

Keuzeprogramma B: Zuivering
Aan een verlaten kust, vlak bij de tempel, zitten de waterschaduwen diep verborgen onder de hoge, woelige, golven. Tot ze worden gezien. Dan komen ze langzaam naar het oppervlak en maken contact met lichaam en geest van hun aanschouwer. De zee kalmeert en priesteres Medusa kan haar zuiveringsritueel beginnen.

Keuzeprogramma C: Transitie
Vanuit het diepe verlangen naar de dierbare overledenen begint Medusa haar aanroep. Langzaam daalt ze af naar de stilte, terwijl ze zich de weg naar de overledene probeert voor te stellen. Een stem klinkt in de verte, komt dichterbij, en de godin verschijnt in de vorm van de dageraad.

Veilig en ontspannen naar TivoliVredenburg
Geen coronagerelateerde klachten? We ontvangen u graag! Bij al onze evenementen volgen we natuurlijk de actuele richtlijnen, en ons eigen protocol. Bij binnenkomst (met een geldig ticket) zullen wij vragen naar uw gezondheid en die van uw huisgenoten. U kunt deze gezondheidscheck op de dag van uw bezoek ook alvast online doen en bij binnenkomst uw groene scherm tonen. Bereid uw bezoek goed voor en lees  hier wat u kunt verwachten.