Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Federico Mompou Scènes d’enfants – Música callada
Alexander Skrjabin Diverse etudes en preludes

Uitvoerenden

Arcadi Volodos piano (Federic Mompou)
Aidan Mikdad piano (Alexander Skrjabin)

Vanwege gezondheidsredenen kan Arcadi Volodos niet het gehele recital spelen, en heeft hij de Nederlandse pianist Aidan Mikdad gevraagd om het programma na de pauze over te nemen.

Locatie
Hertz

Arcadi Volodos

Internationale toppianist

Geweest

Arcadi Volodos is een ouderwetse klavierleeuw. Het geven van recitals staat centraal in zijn carrière. In 2017 was hij een van de eerste ‘kanonnen’ die zich over liet halen de Grote Zaal in te ruilen voor Hertz. Hij vond het een heerlijke zaal, en komt nu graag terug. Sommige bezoekers zullen zich herinneren dat hij er na een uitputtend concert niet voor terugdeinst om nog wat onvervalst vuurwerk ten beste te geven. Zo’n pianist dus.

Gekmakend goed, hypnotiserend, fluwelen sensaties
Arcadi Volodos is in staat inhoud te geven aan de overtreffende trap van ‘laat je meevoeren’. Luister naar hem en je hebt eerder associaties met in trance raken of in een roes. ‘Gekmakend goed’, oordeelde NRC-Handelsblad. Musicoloog en recensent Wenneke Savenije stelde: ‘De bijna aaibare klanken die Volodos voortbrengt hebben iets hypnotiserends, ze geven je lichaam fluwelen sensaties en brengen je hersencellen in trance.’ Volkskrant-recensent Biëlla Luttmer zou na het luisteren naar Volodos het liefste de repeatknop willen indrukken. Volodos reist naar Utrecht af met Alexandr Skrjabin en Federico Mompou.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.