Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

Karin Strobos mezzosopraan
Erik Slik tenor
The Crumble Consort

Programma

Brahms Hongaarse dansen nr. 5
Fauré Sicilienne
Bizet Prelude, Habanera, Je vais danser, Sequidille, Chanson Bohème uit Carmen
Liedjes van Leroy Anderson, Richard Rodgers, Glenn Miller, Irvin Berlin, Frederick Loewe en Ross Parker, gearrangeerd door Wijnand van Klaveren

Locatie
Hertz

Appeltaartconcert

Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht

Geweest

Dit concert is inclusief koffie en appeltaart in de pauze.

Let op: deze zaal heeft een beperkt aantal rolstoelplekken. Bel de kassa via 030-2314544 om een rolstoelplek te reserveren. 

Een fantasierijk concert, waarin dansen uit Hongarije, Sicilië, Cuba en Spanje figureren. Dat laatste land brengt ons in de sfeer van Bizets aangrijpende Carmen, waaruit enkele aria’s en duetten klinken. Maar dit concert combineert ook de beide ‘neefjes’ musical en opera. Ieder met hun eigen dialect, maar met hetzelfde doel: drama versterken met muziek. Is het dan zo verwonderlijk dat Karin Strobos door beide genres evenzeer gegrepen werd? En dat ze zich er nu vrijelijk in beweegt? Ook Erik Slik kun je moeilijk verwijten dat hij eenkennig is: hij zong bij de Opera van Thüringen zowel opera en operette als musical. Bovendien maakt hij deel uit van het close-harmony ensemble Frommermann dat de wereld van de Comedian Harmonists doet herleven.

In dit Appeltaartconcert zingen zij, begeleid door The Crumble Consort, een medley van Broadway-liedjes en andere muziek uit lang vervlogen tijden. Natuurlijk komt een ‘all time favorite’ als Oh What a beautiful morning van Richard Rogers aan bod, maar ook het iconische We’ll meet again van Ross Parker waarmee Vera Lynn eeuwige roem verwierf.  Een niet te versmaden nostalgische tour; is het vreemd dat arrangeur en pianist Wijnand van Klaveren de hoop uitspreekt dat de Appeltaartconcerten nog bestaan wanneer hij zelf oud is en hij er dan als luisteraar nog van kan genieten?