Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Uitvoerenden

met o.a.
Nawras Altaky oud
Ghaeth Almaghoot klarinet
Modar Salama percussie
David Jansen klavecimbel

Appeltaartconcert door het Eufratisch Taartgenootschap

Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht

Geweest

Dit concert vindt plaats in het AZC Oog in Al

Het vrolijke 'Eufratisch Taartgenootschap' speelt klassieke Arabische muziek op klarinet, oud, ney, viool, altviool en cello én barokmuziek van Rameau. Met onder andere rising star Ghaeth Almaghoot. Inclusief koffie en appeltaart uiteraard!

Stichting Appeltaartconcerten brengt klassieke muziek naar mensen die om wat voor reden dan ook niet (meer) naar een “gewone” concertzaal kunnen gaan. Er wordt bijvoorbeeld gespeeld in verzorgingshuizen, psychiatrische instellingen en TBS-klinieken. Daarnaast worden concerten in laagdrempelige buurthuizen, bibliotheken en wijktheaters georganiseerd.

Door samen met familieleden, mantelzorgers, buren en vrijwilligers naar klassieke muziek te luisteren zijn de Appeltaartconcerten ook bijzondere sociale gebeurtenissen. Door de muziek proberen we iedereen met schoonheid te raken. Omdat de afstand tussen publiek en luisteraars klein is, ontstaat een intieme en bijzondere sfeer. De appeltaart, die in de pauze of na afloop wordt geserveerd, staat symbool voor warmte en geborgenheid.
De muziek wordt gespeeld door professionele musici die óók in grote Nederlandse symfonieorkesten spelen en/of als solist op grote podia optreden.