Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Support act
geen support
Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event
Dineren voorafgaand aan dit concert?

Maak je avond compleet met een diner bij Het Gegeven Paard. Kies voor een combiticket regulier + diner, waarbij je toegang krijgt tot dit concert, een diner van tevoren in Het Gegeven Paard en twee drankjes naar keuze. Je kunt kiezen uit vlees/vis/vega(n) gerechten evenals alcoholisch als non-alcoholische consumpties. Allemaal in 1 ticket! Zo geniet je van de beste concerten, zonder je zorgen te hoeven maken over het avondeten, op tijd te hoeven vertrekken of te hoeven reizen tijdens het spitsuur. Zo hoef jij nergens over na te denken. Hier vind je de praktische voorwaarden. Zien we je snel?

Anúna

Twaalfkoppig Iers koor zingt Keltische volksliederen met een zeldzaam mooie meerstemmigheid

Geweest

Het Ierse klassieke koor Anúna betovert met engelengezang en Gregoriaanse chants van ongeëvenaarde klasse. Al jarenlang trekt het internationaal befaamde koor wereldwijd volle zalen. Vooral de kersttours waren de afgelopen jaren razend populair, daarom is het inmiddels een traditie dat het koor tijdens hun wereldwijde tournees in december ons land aandoet.

De zangers en zangeressen onder leiding van componist, arrangeur en tenor Michael McGlynn koesteren hun directe contact met het publiek. Regelmatig bewegen zij zich al zingend gracieus door de gangpaden. Zo wordt de toehoorder letterlijk omringd door een klankentapijt van loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve Gregoriaanse liederen. Anúna excelleert zowel in het traditionele als het eigentijdse klassieke genre. De zeldzaam mooie meerstemmigheid verraadt een grote geoefendheid en discipline.

Anúna put de inspiratie voor zijn rijkgeschakeerde repertoire zowel uit religieuze bronnen als uit oude wereldse folkverhalen. Veel van hun gezangen dateren uit de middeleeuwen. Het kerstprogramma bevat bekende kerstliederen zoals ‘Silent Night’ en ‘Away in a manger’, maar ook meer eigentijdse songs, gezongen met een zeldzaam mooie meerstemmigheid. IJle, gedragen samenzang en opzwepende, ritmische stukken wisselen elkaar af. Anúna creëert door de combinatie van adembenemend mooie acapellazang, prachtige kostuums en flakkerend kaarslicht een sfeer die de luisteraar niet meer loslaat. Een kerstconcert van Anúna brengt je gegarandeerd in hemelse sferen.

Er zijn bij dit concert alleen vaste zitplaatsen. 

Dit concert is vanwege de uitbraak van het coronavirus verplaatst van zondag 13 december 2020, naar 14 december 2021 en naar de bovenstaande datum. Actuele informatie over afgelastingen en verplaatsingen door corona vind je hier. Tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.