Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Glinka Ouverture Ruslan I Lyudmilla
Tsjaikovski Rococo-variaties
Rachmaninov Symfonie nr. 2

Uitvoerenden

Antwerp Symphony Orchestra
Elim Chan dirigent
Pablo Ferrández cello

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Grote Zaal

Antwerp Symphony Orchestra

Rachmaninov Symfonie nr. 2 o.l.v. Elim Chan

Geweest

Het Antwerp Symphony Orchestra ging eerder door het leven als het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen en deFilharmonie Vlaanderen. Maar what’s in a name? Het is het paradepaardje van de Vlaamse orkesten. Elim Chan koos voor een Russisch programma, omdat ze vindt dat Russische componisten ‘een unieke stem hebben en hun eigen verhaal vertellen’.

Een eeuw Russische muziek
Elim Chan is niet alleen de eerste vrouwelijke chef-dirigent van het Antwerp Symphony Orchestra, maar ook de jongste die het orkest ooit heeft gehad. Haar voorkeur voor Russische componisten komt fraai tot uiting in een programma dat bijna een eeuw Russische muziek omspant, van de ‘aartsvader’ van de Russische romantiek Michail Glinka tot Sergej Rachmaninov, zo’n beetje de verpersoonlijking van de weemoed en het gevoel van nostalgie dat bijna elke Rus met zich meedraagt als hij wordt afgesneden van ‘moedertje Rusland’. Daartussen zit Pjotr Tsjaikovski, die zijn Rococo-variaties componeerde onder een wolkeloze hemel.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.