Bekijk het klassieke seizoen

Hertz op Zondag
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Rang 1
Regulier
€ 31,-
Rang 2
Regulier
€ 27,-
Rang 3
Regulier
€ 23,-
Inclusief servicekosten, garderobe en pauzedrankje.
Programma

Britten Strijkkwartet nr. 1
Beethoven Strijkkwartet 15 – Opus 132

Uitvoerenden

Animato Kwartet
Inga Våga Gaustad viool
Tim Brackman viool
Elisa Karen Tavenier altviool
Pieter de Koe cello

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Animato Kwartet

Britten & Beethoven

v.a. € 23,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, pauzedrankje & garderobe

Het Animato Kwartet is hét aanstormende strijkkwartet van Nederland. In 2022 sleepte het talentvolle viertal de Dutch Classical Talent Publieksprijs in de wacht, goed voor een optreden in Hertz. Het Animato Kwartet neemt een gulle greep uit het strijkkwartetrepertoire. Reikhalzend wordt uitgekeken naar hun vertolking van Beethovens persoonlijkste strijkkwartet: Opus 132.

Veelbelovend
De geanimeerde klik tussen de vier leden van het Animato Kwartet is zonneklaar. Het in 2013 opgerichte kwartet is uitgegroeid tot een van de veelbelovendste, vaderlandse kwartetten. Ze waren eerder al finalist van het Grachtenfestival Concours 2014. In 2017 werd het kwartet geselecteerd voor het strijkkwartetstipendium van het Kersjes Fonds.

Heilzaam gebed
In de Hertz gaan ze de diepte in met een van Beethovens indrukwekkende, late strijkkwartetten. Zijn opus 132 voltrekt zich als een zielenreis voor vier strijkers dat zijn weerga niet kent in de muziekgeschiedenis. Het beroemde, langzame deel Heiliger Dankgesang is Beethovens heilzame gebed aan de allerhoogste, na een periode van zware ziekte. Allereerst neemt het Animato een sprong vooruit in de tijd met een uitvoering van Benjamin Brittens Eerste strijkkwartet, waarin de componist zijn verfijnde fingerspitzengefühl voor drama en expressie etaleert.

Zie ook

Mathieu van Bellen & Omri Epstein

Recital met groots vioolrepertoire

Calefax

Streetwise

Harriet Krijgh & Magda Amara

Mendelssohn, Messiaen & Franck