zondag 17 maart 2019

An Evening with Branford Marsalis

Transition presents

geweest
19:30
zaal open
20:15
aanvang
uitvoerenden

Branford Marsalis tenorsax
Joey Calderazzo piano
Eric Revis bas
Justin Faulkner drums

locatie
zondag 17 maart 2019

An Evening with Branford Marsalis

Transition presents

geweest

Er zijn bij dit concert enkel zitplaatsen beschikbaar. Er is vrije plaatskeuze.

Naast de reguliere ticketverkoop is er een combiticket beschikbaar voor dit concert & Transition festival 2019 voor €85! Klik hier om het combiticket aan te schaffen.

Branford Marsalis leerde het vak begin jaren ‘80 Art Blakey's Jazz Messengers en daarna in de band van zijn jongere broer Wynton Marsalis. Door de jaren heen ontwikkelde hij zich tot meestersaxofonist, componist, docent, bandleider met nu bijna dertig albums en drie Grammy’s op zijn naam.

Branford Marsalis heeft een onuitputtelijke wil om zijn horizon te verbreden. Zo stond hij op het podium met Herbie Hancock, Miles Davis, Dizzy Gillespie en Sonny Rollins, maar speelde hij ook met Sting, omarmde hij hiphop in zijn groep Buckshot LeFonque en stond hij recentelijk op het podium met oud leden van rockband Grateful Dead.

Maar Marsalis is vooral bekend als bandleider van het ijzersterke kwartet waarmee hij vanavond in de Grote Zaal staat. Met hun bijna telepathische communicatie, expressieve melodielijnen en harmonische rijkdom is het kwartet een van de sterkste combo’s van de hedendaagse jazz. In 2017 maakte het kwartet op Transition Festival een uitstapje met zanger Kurt Elling, maar voor dit concert gaat het kwartet weer terug naar de basis: Joey Calderazzo op piano, Eric Revis op bas, Justin Faulkner op drums en natuurlijk de meester Branford Marsalis op sax. Onlangs bracht het kwartet het album The Secret Between the Shadow and the Soul uit. Jazzenzo schreef over dit nieuwe album; 'The Secret Between the Shadow and the Soul vormt een meesterstuk: als er iemand in de actuele jazz de toon aangeeft dan is het wel deze oudste telg van de fameuze Marsalis Family.'

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief! 

Zie ook