menu zoeken
Naar agenda
zondag 17 maart 2019

An Evening with Branford Marsalis

Transition presents

46,-

Prijzen zijn inclusief servicekosten en garderobe.

uitvoerenden

Branford Marsalis tenorsax
Joey Calderazzo piano
Eric Revis bas
Justin Faulkner drums

aanvang
20:15
zaal open
19:30
locatie

Er zijn bij dit concert enkel zitplaatsen beschikbaar. Er is vrije plaatskeuze.

Naast de reguliere ticketverkoop is er een combiticket beschikbaar voor dit concert & Transition festival 2019 voor €85! Klik hier om het combiticket aan te schaffen.

Branford Marsalis leerde het vak begin jaren ‘80 Art Blakey's Jazz Messengers en daarna in de band van zijn jongere broer Wynton Marsalis. Door de jaren heen ontwikkelde hij zich tot meestersaxofonist, componist, docent, bandleider met nu bijna dertig albums en drie Grammy’s op zijn naam.

Branford Marsalis heeft een onuitputtelijke wil om zijn horizon te verbreden. Zo stond hij op het podium met Herbie Hancock, Miles Davis, Dizzy Gillespie en Sonny Rollins, maar speelde hij ook met Sting, omarmde hij hiphop in zijn groep Buckshot LeFonque en stond hij recentelijk op het podium met oud leden van rockband Grateful Dead.

Maar Marsalis is vooral bekend als bandleider van het ijzersterke kwartet waarmee hij vanavond in de Grote Zaal staat. Met hun bijna telepathische communicatie, expressieve melodielijnen en harmonische rijkdom is het kwartet een van de sterkste combo’s van de hedendaagse jazz. In 2017 maakte het kwartet op Transition Festival een uitstapje met zanger Kurt Elling, maar voor dit concert gaat het kwartet weer terug naar de basis: Joey Calderazzo op piano, Eric Revis op bas, Justin Faulkner op drums en natuurlijk de meester Branford Marsalis op sax.

Op de hoogte blijven van al het jazzaanbod in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de jazznieuwsbrief! 

Wellicht vind je ook interessant

vr 10 mei 2019

Brad Mehldau Trio

za 2 feb 2019

Kris Berry en Minyeshu

De Uitdaging Olv Thijs Borsten

za 2 feb 2019

Bolita Big Band - José Quevedo

Flamenco Biënnale

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord