Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Bekende en onbekende chansons van Jacques Brel tot Claude François en van Charles Trenet tot Stromae, gelardeerd met klassiek werk voor strijkers van Franck, Debussy en Fauré

Uitvoerenden

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson viool
Thomas Oliemans bariton

Locatie
Grote Zaal

Amsterdam Sinfonietta met Thomas Oliemans

Formidable!

Geweest

Bekijk de foto's

Fotograaf: Ward Mevis

 
Amsterdam Sinfonietta met Thomas Oliemans | Donderdag 25 november 2021 | Grote Zaal


 
Bariton Thomas Oliemans begon dankzij de platencollectie van zijn vader als jongen mee te zingen met de grootheden van het Franse chanson. Inmiddels is hij een gevierd operazanger en te gast in de grootste operahuizen ter wereld. Hij heeft bewezen alles te kunnen: van opera tot chanson en van Schubert tot Bannink. Oliemans komt hij nu bij Amsterdam Sinfonietta terug met een van zijn eerste liefdes: het Franse chanson. Hij zingt bekende en onbekende chansons van Jacques Brel tot Claude François en van Charles Trenet tot Stromae, gelardeerd met klassiek werk voor strijkers van Ravel, Rameau, Debussy en Fauré. Een muzikale reis dwars door genres en tijden heen met een onmiskenbaar Frans geluid.

Winnaar Klassieke Muziekprijs
Thomas Oliemans sleepte november dit jaar de VSCD Klassieke Muziekprijs in de wacht. Het juryrapport is lovend: "Thomas Oliemans is een van de inventiefste geesten die de afgelopen tijd zijn opgevallen. Met flair begeleidt hij zichzelf achter de piano, in het lastigste repertoire."