Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Nino Rota Prélude uit Concerto per Archi
Simone Movio Incanto XIX
Antonio Vivaldi Largo uit blokfluitconcert RV 443
Nino Rota Scherzo uit Concerto per Archi
Matthew Locke Curtain Tune
William Byrd Sellenger’s Round
Michael Tippett Variatie Sellenger’s Round
Waley-Cohen Variatie Sellenger’s Round
William Walton Variatie Sellenger’s Round
Dowland/van Eyck Flow my Tears
Sandor Veress Twee delen uit Transsylvaanse dansen
Rick van Veldhuizen Nieuw werk
Béla Bártok 3 folksongs from Csik
Georg Phillip Telemann Triosonate in d TWV 42:d10
Traditionals Selectie uit de Uhrovska collectie

 

Uitvoerenden

Amsterdam Sinfonietta o.l.v. Daniel Bard viool
Lucie Horsch blokfluit

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Hertz

Amsterdam Sinfonietta & Lucie Horsch

Lucie in the Sky with Diamonds

Geweest

De combinatie van strijkers en blokfluit geldt al sinds de Barok als een gouden huwelijk. Vivaldi en Telemann schreven blokfluitconcerten die de eeuwen moeiteloos doorstonden. De laatste was zijn leven lang geïnspireerd door volksmuziek, ook al zo’n gelukkige combinatie met strijkers. Vandaar dat Amsterdam Sinfonietta en Lucie Horsch een programma samenstelden rondom volksmuziek en blokfluitklassiekers.

Lucie Horsch, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs
Lucie Horsch en Amsterdam Sinfonietta lijken voor elkaar gemaakt. Toch is dit pas de eerste keer dat de blokfluitiste en het Amsterdamse strijkorkest samen op tournee gaan. De jonge blokfluitspeler is een van de opvallendste talenten op de internationale podia. Ze is een veelgevraagd solist bij orkesten en barokensembles en ontving in 2020 de prestigieuze Nederlandse Muziekprijs. Solist en orkest maken een muzikale reis van Italië via Engeland naar Hongarije. In een gevarieerd programma worden blokfluitconcerten, waaronder bekende fluitconcerten van Vivaldi en Telemann, afgewisseld met spectaculaire strijkersstukken, van Barok tot hedendaags, met traditionele volksmuziek uit Engeland en Hongarije.

Amsterdam Sinfonietta en de prijswinnende blokfluitist Lucie Horsch voeren je mee op een hallucinerende reis in de tijd langs Italië, Engeland en Hongarije. Met werken van componisten die verschillende muzikale tradities omzetten naar hun eigen muzikale klankwereld. De Italiaanse componist Nino Rota gebruikte folkachtige melodieën in zijn Concerto voor strijkers, de Hongaarse componist Sandor Veress gaf een verfrissende draai aan virtuoze Transsylvaanse dansen en barokcomponist Telemann verwerkte de 'barbaarse schoonheid' van de Poolse en Moravische muziek in zijn Triosonate. Maak kennis met de spectaculaire Uhrovska collectie uit 1730, een schat van 350 Oost-Europese volksmelodieën. Trouw aan de orale traditie maakt Amsterdam Sinfonietta eigen arrangementen, met ruimte voor improvisatie en gebruikmakend van de virtuoze kracht en expressieve melancholie van deze muziek.