Zaal open
Aanvang
Uitvoerenden

Ambrose Akinmusire - trompet
Bill Frisell - gitaar
Gregory Hutchinson - drums

Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Ambrose Akinmusire’s Owl Song feat. Bill Frisell and Gregory Hutchinson

Fenomenale trompettist terug in Utrecht met gloednieuw trio

Geweest

Ambrose Akinmusire’s Owl Song feat. Bill Frisell and Gregory Hutchinson | zondag 4 februari 2024| Hertz

Er zijn bij dit concert alleen vaste zitplaatsen.

Na een fenomenaal concert in onze Cloud Nine afgelopen jaar komt trompettist Ambrose Akinmusire terug naar TivoliVredenburg met een gloednieuw trio en een gloednieuwe plaat: 'Owl Song'. Naast Bill Frisell waarmee hij al regelmatig als duo speelt, neemt hij nu ook drummer Gregory Hutchinson mee.

Ambrose Akinmusire is voortdurend op zoek naar nieuwe kaders om vervolgens weer uit te breken. Hij weeft invloeden uit hiphop, modern klassiek, avant pop, spoken word, kunst en pijnlijke maatschappelijke kwesties in zijn experimentele composities. Akinmusire verrast met zijn genre-overstijgende jazz, met zoveel durf en daadkracht dat je er iedere keer weer van achterover slaat. Hij kreeg les van Herbie Hancock, Wayne Shorter en Terence Blanchard, won de prestigieuze Thelonious Monk Competition in 2007, werkte samen met Esperanza Spalding, Steve Coleman en Snarky Puppy, was te horen op How To Pimp A Butterfly van Kendrick Lamar en ontving de Paul Acket Award op North Sea Jazz Festival in 2014. Hij heeft inmiddels vijf albums op het nog altijd toonaangevende Blue Note label op zijn naam staan.

"Prachtig hoe het melodische spel van de trompettist en gitarist steeds weer met elkaar vervlechten. Akinmusire heeft in tien jaar tijd een steeds vollere eigen toon ontwikkeld, die hij hier in alle lyrische schoonheid laat schitteren. De acht bezwerende stukken doen uitkijken naar de komst van dit trio naar Nederland in februari." - de Volkskrant over het nieuwe album 'Owl Song'.