zaterdag 18 januari 2020

Amazigh Nieuwjaar 2970

Rifana I Hafssa Da I Abdelouafi Karimi I Tarwa 'n Chikh Muhend I Mimoun Essahraoui I Isri

geweest

BEKIJK ONS WERELDPROGRAMMA

18:00
zaal open
19:00
aanvang
23:50
verwachte eindtijd

Tijden zijn onder voorbehoud.

programma

Rifana
Hafssa Da
Abdelouafi Karimi
Tarwa ’n Chikh Muhend
Mimoun Essahraoui
Isri

locatie
zaterdag 18 januari 2020

Amazigh Nieuwjaar 2970

Rifana I Hafssa Da I Abdelouafi Karimi I Tarwa 'n Chikh Muhend I Mimoun Essahraoui I Isri

geweest

Er zijn bij dit concert alleen zitplaatsen. Er is vrije stoelkeuze.
Tickets zijn ook aan de deur verkrijgbaar, maar tegen een hoger tarief. (regulier ticket aan de deur met eten: €30,- en regulier ticket aan de deur zonder eten: €23-.)

Je kunt op de avond zelf een Couscous gerecht kopen in Park 6 voor € 10

Na een succesvolle eerste editie afgelopen jaar komt het Amazigh Nieuwjaarsfeest terug naar TivoliVredenburg, met als fenomenale hoofdact de band Rifana. Marokkaanse Nederlanders, zeker in Utrecht, hebben veelal hun roots in de Rif en noemen zichzelf Imazighen. Deze avond zal in het teken staan van de rijke Amazigh cultuur, met muziek, poëzie en heerlijk eten. Op het programma staan naast Rifana: Hafssa Da, Abdelouafi El Karimi, Tarwa n Chikh Muhend, Mimoun Essahraoui en Isri.

Rifana zingt oeroude gedichten (izran) over liefde, ontheemding en geschiedenis van Noord Marokko. Hun twee albums Texsagh cem (Ik heb je lief) en Araghi (geroep) vielen enorm in de smaak, zowel in de Rif als daarbuiten. Ze staan bekend om hun sterke teksten en muziek.

'Hafssa Da zingt oude izran (Riffijnse liederen) in een nieuw jasje. Ze zal worden begeleid door Salah le Magicien, de producent en tevens toetsenist. Hafssa Da heeft veel succes gehad met nummers als ‘Chekama’ samen met dj Hamida en CHK, nummer ‘Mamino’ met dj Hamida en Ali B en de laatste hit ‘Bayen’

De getalenteerde singer-songwriter Abdelouafi El Karimi zingt ook traditionele liederen in een modern jasje. Ook hij put zijn inspiratie vanuit de oeroude Izran zoals vele Riffijnse artiesten doen. Hij komt voor zijn eerste optreden in Nederland.

De vier musici van Tarwa n Chikh Mohand staan bekend om hun meeslepende, ritmische muziek en gevoel voor humor. Ze bespelen traditionele instrumenten zoals de ghaïta (dubbelrietige klarinet) en bendir (percussie-instrument).

Dichter Mimoun Essahraoui schrijft in zijn Noord-Marokkaanse moedertaal Tarifit en in het Nederlands. Twee jaar na zijn debuut Glimlach van een Traan komt Mimoun Essahraoui met een nieuwe tweetalige bundel: ‘Ik drink je stilte in’.

Isri is een frisse, multiculturele fusionband. De zeven bandleden hebben hun wortels in verschillende landen: Marokko, Servië, Japan, Iran en Ivoorkust, en dat hoor je terug in hun muziek: een mix van Balkan, Noord-Afrikaans, Reggae en Latin.

Bij aankoop van een ticket met eten kun je kiezen uit:

  • Vegetarische couscous met groenten en rozijnen.
  • Couscous met kip, rozijnen en uien.

Het Amazigh Nieuwjaar wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Dihya.