Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Cloud Nine
Attend
Facebook-event

Altijd en overal aan het werk

The Future of Work IV | Over flexwerken

Geweest

Met je laptop aan het werk in de trein, in het café of in bed. We vinden er niets vreemds meer aan. Steeds meer kantoren kennen vooral flexplekken waar je 's ochtends op tijd moet komen om een plekje te bemachtigen. Anderen blijven liever thuis en combineren werk met het ophalen van kinderen uit school - en dan werk je ’s avonds toch gewoon een uurtje door? Met je werkmail op je smart phone ben je sowieso altijd en overal bereikbaar voor je baas en je collega’s.

Hoe effectief en prettig is al dit geflex? Komt het inderdaad de combinatie van werk en gezinstaken ten goede of leidt het vooral tot veel stress? Heeft thuiswerken inderdaad effect om de files? En zijn er ook keerzijden aan de toename van tijd- en plaatsonafhankelijk werken, zowel vanuit werknemers- als werkgeversperspectief? Na afloop praat Van der Lippe verder met arbeidspsycholoog en partner bij het vernieuwende kantoor Keytoe Lennard Toma én manager research Christine Baaijens (Déhora Consultancy Group).

Over de sprekers
Hoogleraar sociologie Tanja van der Lippe,  doet onderzoek naar de verhoudingen tussen werk en gezin. In haar onderzoek combineert ze inzichten uit de sociologie, economie en psychologie. Van der Lippe kijkt onder meer naar de omgang met de conflicterende eisen die het werk en het gezin stellen aan werknemers, gezinsleden en werkgevers.

Lennard Toma is arbeids- en organisatiepsycholoog en tevens partner van het innovatieve marketing- en IT-bureau Keytoe. Bij Keytoe kunnen collega’s elkaar aannemen, elkaars salaris bepalen en elkaar ontslaan als het nodig is. Toma schreef tevens het boek 99 Problems But The Boss Ain’t One, waarin hij zijn ideeën verder uitwerkt.

Christine Baaijens promoveerde in 2004 aan de Universiteit Utrecht, waarna ze aan de slag ging bij Dehora Consultancy Group. Doel van Dehora? Grote organisaties 'tijdintelligent' te laten werken. Baaijens heeft vele bedrijven van binnen gezien en weet precies waar de knelpunten om meer flexibel te werken liggen - en hoe deze op te lossen.

Over The Future of Work
The Future of Work is een serie programma’s die de toekomst van de arbeidsmarkt bespreken, gemaakt door de Universiteit Utrecht en TivoliVredenburg. De serie is vernoemd naar het gelijknamige onderzoeksprogramma van de Universiteit Utrecht. In het vorige seizoen deelden de hoogleraren Joop Schippers (Arbeidseconomie), Paul Boselie (Strategisch HRM) en Belle Derks (sociale en organisatiepsychologie) hun visie.

Kennis & Debat in TivoliVredenburg
Dit programma is onderdeel van het Kennis & Debat-programma van TivoliVredenburg. Maandelijks een update krijgen met dit programma? Schrijf je dan in voor de Kennis & Debat-nieuwsbrief.

 

 

Foto door Tim Gouw via Unsplash.