Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Antonio Draghi Il dono della vita eterna – Rappresentazione sacra al ss. sepolcro di Christo, 1686 (hedendaagse wereldpremière in een semi-geënsceneerde uitvoering)

Uitvoerenden

Nederlandse Bachvereniging
Leonardo García Alarcón muzikale leiding, orgel
Mariana Flores sopraan
Christopher Lowrey alt
Valerio Contaldo tenor
Victor Sicard bariton

Locatie
Grote Zaal

Allerzielen

Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Leonardo García Alarcón

Geweest

De Nederlandse Bachvereniging grijpt Allerzielen aan om een muziekstuk te laten horen dat bijna 350 jaar begraven lag in de archieven van de hofkapel van Wenen. Passiemuziek rond het lijden en sterven van Jezus die aansluit bij het herdenken van de doden. Met de theatrale inslag van dirigent Leonardo García Alarcon wordt dit geen statisch concert, maar een bijzondere belevenis.

Muziek die eeuwenlang heeft gezwegen
Uit de archieven van de hofkapel in Wenen diepte Leonardo García Alarcon een bijzonder en prachtig werk op van Antonio Draghi, kapelmeester van het keizerlijke hof. Antonio Draghi’s Il dono della vita eterna - Rappresentazione sacra al ss. sepolcro di Christo werd in 1686 uitgevoerd in de hofkapel in Wenen en verbeeldt de gebeurtenissen rond het graf van Jezus Christus, die drie dagen na zijn kruisdood een leeg graf achterliet. Draghi bewerkte het tot een theatrale passie die aansluit bij Allerzielen. Destijds werd als decor zelfs het heilige graf van Jezus in Jeruzalem nagebouwd. Het is voor het eerst sinds 1686 dat deze passiemuziek weer in de concertzaal is te horen.

Korting vanaf vier concerten 
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.