Programma

Aanvang 20:15
Zaal open 19:15

Duitstalige, zeventiende-eeuwse kerkmuziek van o.a. Johann Hermann Schein, Heinrich Schütz, Georg Böhm en Heinrich Ignaz von Biber

Uitvoerenden

Jos van Veldhoven dirigent
Hana Blažíková sopraan
Isabel Schicketanz sopraan
William Knight tenor
Guy Cutting tenor
Peter Kooij bas

Locatie
Grote Zaal

Allerzielen

Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven

Geweest

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen we naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina. 

Een jubileumjaar vier je ook met een hommage. De Nederlandse Bachvereniging nodigde Jos van Veldhoven uit voor een bijzonder programma waarmee een oude wens van de voormalige dirigent van de Nederlandse Bachvereniging in vervulling gaat. Startpunt is Ein deutches Requiem van Johannes Brahms; niet het requiem zelf, maar de muzikale inspiratiebron van de componist. Brahms had als componist en musicoloog intense belangstelling voor de muziek van de grote componisten uit de zeventiende eeuw. De componisten van Duitstalige kerkmuziek uit die tijd gebruikten precies dezelfde woorden die meer dan tweehonderd jaar later in het werk van Brahms terugkomen. Dat maakt het mogelijk om een zeventiende-eeuws ‘deutsches Requiem’ samen te stellen waarbij Brahms – avant la lettre – de programmeur is en Jos van Veldhoven de boodschapper die troost en bemoediging brengt. Met muziek van bekende Duitse componisten maar ook meer exotische namen als Tobias Michael, Wolfgang Carl Briegel en Samuel Capricornus.