Il Nuovo Pesaro
Ullman followed in the best interpretative tradition, flaunting mastery and absolute assuredness
Aanvang
Uitvoerenden

Alexander Ullman piano (winnaar Franz Liszt Concours 2017)
Barnabás Kelemen viool

Programma

Schubert Sonate voor viool en piano, D408
Liszt Drei Zigeuner
Liszt Die Zelle in Nonnenwerth
Liszt La Lugubre Gondola
Prokofjev 5 Melodien op. 35bis
Brahms Sonate voor viool en piano nr. 3

Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Liszt Concourswinnaar Alexander Ullman & Barnabás Kelemen

Schubert, Liszt & Brahms

Geweest

Alexander Ullman mag zichzelf met de beste pianisten ter wereld meten na zijn overtuigende winst op het 11de Internationaal Franz Liszt Pianoconcours. Cami Music - artiestenmanagement van o.a. Daniele Gatti, Lang Lang en Denis Kozukhin - bood de Britse pianist vrijwel direct na de finale een contract aan: 'Alexander Ullman has impressed audiences and critics worldwide with his subtle interpretations and refined technical mastery '. Dagblad Trouw schreef een dag na de finale het volgende: 'Het waren de poëzie en de retoriek waarmee de ervaren Ullman het concours won.' Het Liszt Concours volgde Alexander Ullman en de twee andere finalisten en maakte een intieme documentaire over hun reis naar de internationale top. Klik hier om de documentaire te bekijken.

Ullman duikt voor dit concert in de kamermuziek samen met de Hongaarse violist Barnabás Kelemen, die optrad met Zoltán Kocsis in Carnegie Hall en regelmatig musiceert met Alexander Lonquich en Nicolas Altstaedt.

Beluister hieronder een fragment uit Liszts Drei Zigeuner door Alexander Ullman en Barnabás Kelemen in de akoestiek van onze kamermuziekzaal Hertz.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!