Bekijk het klassieke seizoen

Ontdek Oude Muziek
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Alessandro Scarlatti Cantate da camera

Uitvoerenden

Lucile Richardot mezzosopraan
Philippe Grisvard klavecimbel

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Alessandro Scarlatti

Lucile Richardot & Philippe Grisvard

Geweest

Een soort Napolitaanse opera
Eén stem en een klavecimbel. Een Italiaanse barokcomponist als Alessandro Scarlatti had er genoeg aan om een hele wereld in muziek te vangen. Zijn Cantates da Camera zijn intieme mini-opera’s of mini-oratoria, vaak voor slechts één solist en een begeleidingsinstrument. De werken vormen ieder afzonderlijk een soort kwintessens van de Napolitaanse opera.

Alessandro Scarlatti
De vader van Domenico Scarlatti, Alessandro, wordt vandaag de dag niet meer zo op handen gedragen, maar bij leven was deze componist de gevierde grondlegger van de Napolitaanse opera. Zijn gevoel voor drama, melodie, grote vorm  en spektakel was een voorbeeld voor velen. Ook Georg Friedrich Händel keek de kunst bij hem af, en deed er zijn voordeel mee in Londen.

Lucile Richardot
De Franse mezzosopraan Lucile Richardot is ondanks het feit dat ze al jong in een koor zong een ‘laatbloeier’. Ze was werkzaam als journalist tot ze op 27-jarige leeftijd definitief voor de muziek koos. Sindsdien is ze uitgegroeid tot een van de grote Franse stemmen op het gebied van de oude muziek. Daarnaast heeft ook de hedendaagse muziek haar warme belangstelling.