Alain de Botton: A Life to Love - TivoliVredenburg
Naar agenda
zaterdag 30 september 2017

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Alain de Botton: A Life to Love

57.50

prijzen zijn inclusief servicekosten

aanvang
11:30
zaal open
11:00
kennisfilosofiecultuurschool of lifelezinggrote zaal

De Britse filosoof en schrijver Alain de Botton spreekt op zaterdagmiddag 30 september in onze Grote Zaal. De Botton wordt gerekend tot ’s werelds beste sprekers en wordt geroemd vanwege zijn praktische en toegankelijke vertaling van eeuwenoude filosofische ideeen voor vragen uit het alledaagse leven. De Botton is oprichter van The School of Life in Londen en staat aan de basis van het wereldwijde netwerk van scholen in steden als Melbourne, Seoul, Parijs, Berlijn, Tel Aviv, Istanbul en Sao Paulo. En natuurlijk Amsterdam. Hij schreef meer dan 15 boeken waarvan er wereldwijd miljoenen werden verkocht. Zijn Youtube-kanaal heeft meer dan 2 miljoen volgers en zijn Ted-Talks zijn pareltjes voor mensen die verdieping zoeken.

De Botton werkte twintig jaar aan ideeën voor een doordacht en zelfbewust leven. Tijdens zijn optreden geeft hij een overzicht van zijn meest succesvolle inzichten voor de belangrijkste vragen uit het leven. Volgens De Botton valt het leven te begrijpen vanuit twee perspectieven: werk en relaties. Deze fundamenten voor een vervullend leven worden verdiept en verbeterd door te werken en te denken over een reeks onderdelen ervan. Op 30 september focust hij op de onderwerpen kalmte, seks, een baan om van te houden, kleine genoegens en romantische liefde. De ideeën van de grootste denkers hierover vult hij aan met zijn eigen bewerkingen en vertalingen naar praktische inzichten waar we nu, vandaag, ons voordeel mee kunnen doen.

Alain de Botton heeft een utilitaire aanpak, in tegenstelling tot een academische: de beste en meest waardevolle ideeën uit het verleden worden gebruikt om ons eigen persoonlijke leven op een hoger niveau te tillen. Vandaag, misschien wel meer dan ooit, hebben we deze fundamentele inzichten nodig om ons eigen leven vorm te geven en richting te vinden in de verwarrende wereld waarin we leven. Alain de Botton wordt geroemd vanwege zijn sprankelende stijl, zowel in woord als in geschrift. Hij publiceerde in honderden bladen en magazines, sprak wereldwijd op festivals, in stadions, voor bedrijven en particulieren. Als mede-oprichter van de vestiging in Amsterdam spreekt hij eens per anderhalf jaar in Nederland.

Voor deze lezing zijn alleen zitplaatsen beschikbaar; er is vrije stoelkeuze.
Voertaal: Engels

Reguliere tickets: €57,50,-
Tickets zijn inclusief het nieuwste boek van The School of Life: ‘Kleine Genoegens’ t.w.v. €19,50,-.

Wellicht vind je ook interessant

vr 6 apr 2018

Utrecht International Comedy Festival 2018

Zin om te lachen?

za 14 apr 2018

Transition Festival 2018

TivoliVredenburg i.s.m North Sea Jazz

ma 9 apr 2018

Science Café over poep

Cookie

Wij maken gebruik van cookies om je website- bezoek 'slimmer' te maken en omwille van statistieken.

Klik op onderstaande button om hiermee akkoord te gaan.

Akkoord