Talks, festivals, colleges en meer

Ons kennis & debatprogramma
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Activisme: beroep, hobby of leefstijl?

PAX Power to the People x HIA TALKS

Geweest

Activisme is protest, maar het is ook zo veel meer. Wat houdt activisme precies in? Is het een baan? Een overtuiging? Full time activisme is mentaal nauwelijks vol te houden en daarom maar voor weinigen weggelegd. Maar betekent dat dan dat je geen verschil kan maken als je er niet 24/7 mee bezig kan zijn? Nee!

Tijdens dit programma i.s.m. Humanity in Action Nederland gaan we met een diverse groep inspirerende ‘change makers’ in gesprek over alle verschillende manieren waarop je activistisch kan zijn. Hoe ontketen je een microrevolutie? Hoe dragen kleine daden van verzet uiteindelijk bij aan een systeemverandering? En hoe zorg je ervoor dat je niet aan je eigen activisme ten onder gaat.

Humanity in Action Senior Fellow Mitchell Esajas, die in tien jaar tijd uitgroeide tot een van de meest impactvolle anti-racisme activisten van Nederland, opent de avond. In een persoonlijk relaas blikt hij terug op de weg die heeft bewandeld en welke lessen hij heeft geleerd om aan een volgende generatie door te geven.

Met o.a. Hanane Abouellotfi (John Lewis Fellowship Associate Director), Utrechts raadslid Mohammed Saiah en theatermaker Jelle Zijlstra. Journalist Hasna el Maroudi presenteert het programma.

Dit programma is een samenwerking met Humanity in Action en onderdeel van de PAX Power to the People-programmering. Bekijk hier alle andere programma's. 

Jouw bezoek aan TivoliVredenburg
Dit programma is coronaproof georganiseerd. Bij al onze evenementen volgen we volledig de actuele richtlijnen en adviezen van de overheid en het RIVM. We ontvangen je graag! Maar: alles is anders in coronatijd. Zo ook je bezoek aan ons. Je kunt nu alleen bij ons langskomen als je geen coronagerelateerde klachten hebt, en alleen met een vooraf aangeschaft geldig ticket. Bereid je bezoek goed voor en lees hier wat je kunt verwachtenBekijk hier de ervaringen van bezoekers van ons coronaproof programma.