Aanvang
Programma

Händel Acis and Galatea – opera in twee bedrijven

Uitvoerenden

Collegium Marianum
Jana Semerádová dirigent, traverso
Sophie Junker sopraan (Galatea)
Benedikt Kristjánsson tenor (Acis)
Patrick Grahl tenor (Damon)
Tomáš Král bariton (Polyphemus)
Tomáš Lajtkep tenor (Tityrus)
Buchty a loutky marionettentheater
Vít Brukner regisseur

Locatie
Hertz
Attend
Facebook-event

Acis and Galatea

Opera en marionettentheater

Geweest

Voor een van Händels meest succesvolle opera’s toveren we Hertz om in een barok theater uit Händels tijd in Londen. De opera Acis and Galatea is uit Händels ‘Italiaanse’ tijd en is gebaseerd op een verhaal uit de Griekse mythologie. De rollen van de nimf Galatea, haar geliefde herdersjongen Acis en het onvermijdelijke cycloopmonster Polyphemus worden gezongen door een aangeklede sterrencast en verbeeld door zangers en poppen van het wereldberoemde Buchty a loutky ‘Taart en poppentheater’ uit Praag. Eindelijk een geënsceneerde opera in TivoliVredenburg in onze ‘operazaal’ Hertz. Een charmant hoogtepunt dat afgelopen jaar werd geënsceneerd voor de Händel-Festspiele in Halle.

De derde rang biedt beperkt zicht op het marionettentheater, de muziek klinkt er uitstekend. 

Lees hier de toelichting bij het concert, geschreven door Clemens Romijn.

Tijdens het concert is het zaallicht niet aan, zodat alle aandacht naar het podium wordt getrokken. Vandaar dat we geen liedteksten in het programmaboekje opnemen. Wilt u toch weten waarover het verhaal gaat en wat er precies wordt gezongen? Lees dan de toelichting vooraf en de liedteksten bij de opera.

Op de hoogte blijven van al het aanbod klassieke muziek in TivoliVredenburg? Schrijf je in voor de nieuwsbrief klassiek!