concerten met extra uitleg, discipline, ervaring of beeld

ontdek meer dan klassiek
Zaal open
Aanvang
Verwacht einde
Programma

Delen uit:
Rimski-Korsakov Sheherazade
Grieg In de hal van de bergkoning
Fazıl Say Vioolsonate
Nielsen Oriëntaalse feestmars
Tsjaikovski Arabische dans
Kodály Cellosonate
Dvořák Dumky-trio
Rachmaninov Cellosonate
Sjtsjedrin Humoresque
Fazıl Say Space Jump

Uitvoerenden

Abdelkader Benali schrijver & verteller

Club Classique
Caspar Vos piano
Myrthe Helder viool
Leonard Besseling cello

Ben je 29 jaar of jonger? Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Locatie
Hertz

Abdelkader Benali & Club Classique

Een nacht met Sjahrazade | Muziek & Literatuur

Geweest

Van de Sprookjes uit Duizend-en-een-nacht is dat van Sheherazade misschien wel het beroemdst, en het spannendst. Hoe een moedige vrouw ontsnapt aan de wraakzucht van een tiran. Abdelkader Benali vertelt een verhaal dat nog altijd tot de verbeelding spreekt. Club Classique matcht muziek en woorden.

De geschiedenis van een extreem moedige vrouw
Benali vertelt het verhaal onder de titel Een nacht met Sjahrazade. Het is de geschiedenis van een vrouw die haar aangekondigde executie steeds weer weet uit te stellen door een wraakzuchtige sultan met haar vertelkunst te betoveren. Ze is extreem moedig: ze laat zich door haar vader aan de tiran uithuwelijken en begint te vertellen. Ze hoopt niet alleen haar eigen leven te redden maar ook dat van andere potentiële slachtoffers van de tiran. Sjahrazades verhalen, oorspronkelijk opgetekend in de Sprookjes uit Duizend-en-een-nacht worden omlijst door klassieke muziek, geïnspireerd door de Oriënt, wat altijd een wonderschone mengeling van exotische klanken en tot de verbeelding sprekende muziek oplevert.

Club Classique: muzikale verhalenvertellers
De musici van Club Classique denken in verhalen, theatervormen, beelden of aparte locaties. Ze werken en spelen samen met schrijvers, dichters, acteurs en toneelspelers. Hun muziek versterkt beelden en verhalen, en de verteller kiest de muziek die bij zijn woorden passen. Alles kan daarbij: orkestmuziek wordt vertaald naar muziek voor drie instrumenten, zoals Rimski-Korsakovs Sheherazade. Geen omlijsting maar een twee-eenheid van kunstvormen die elkaar aanvullen en versterken.

Lees hier het programma.

Korting vanaf vier concerten
Bij dit concert kun je 15% korting ontvangen door voor vier of meer klassieke concerten tegelijk kaarten aan te schaffen. Kijk hier hoe het werkt.