Utrechtsch Studenten Concert speelt modern klassiek - gecureerd door Ólafur Arnalds

Bekijk ons gehele

Neoklassieke programma
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Locatie
Grote zaal
Programma
Utrechtsch Studenten Concert (USConcert)

Het Utrechtsch Studenten Concert (USConcert) is met haar 200-jarige bestaan het oudste symfonieorkest van Nederland. Ruim 90 studenten vormen de basis van het orkest onder leiding van dirigent Bas Pollard. In het USConcert staat muziek maken en gezelligheid voorop. Er worden jaarlijks uiteenlopende projecten georganiseerd en die ook vaak in TivoliVredenburg plaats vinden.

Lotte Pen

Lotte Pen staat voor een nieuwe generatie klassieke musici.Ze was te horen in concertzalen van Tokio tot New York, tot ze besloot het roer radicaal om te gooien. Tegenwoordig schrijft ze haar eigen muziek, met invloeden uit pop, neoclassical en filmmuziek. Op Spotify trekt haar muziek wereldwijd tienduizenden luisteraars per maand. Lotte Pen won diverse prijzen als uitvoerend saxofonist en werd geselecteerd als beste producer uit Oost-Nederland.

Utrechtse Studenten Cantorij (USCantorij)

De Utrechtse Studenten Cantorij is hét studentenkamerkoor van Utrecht.  Het koor bestaat uit getalenteerde zangers waarvan de grote meerderheid studeert aan de Hogeschool of Universiteit Utrecht. De USCantorij brengt al meer dan 55 jaar gevarieerde programma’s ten gehore sinds haar oprichting in 1964. Het koor maakte diverse internationale tournees.

Utrechtsch Studenten Concert speelt modern klassiek - gecureerd door Ólafur Arnalds

Concert i.h.k.v. het 10-jarig jubileum van TivoliVredenburg

incl. servicekosten

Op uitnodiging van TivoliVredenburg en Ólafur Arnalds geeft het Utrechtsch Studentenconcert (USConcert) een jubileumconcert op zondagmiddag 2 juni. Tijdens dit concert speelt het orkest werken van moderne componisten als Jóhann Jóhannsson, Ólafur Arnalds, Joby Talbot, Luke Howard, Hildur Guðnadóttir en Jungyoon Wie. De stukken zijn speciaal geselecteerd door Ólafur Arnalds. Werken ‘Spiral’ en ‘Undone’, van Ólafur Arnalds, zullen deze dag hun preview performance beleven: de werken zijn nog niet eerder live uitgevoerd door een orkest. Laat je meevoeren in de wereld van de moderne componisten door dit lokale orkest, dat al meer dan 200 jaar bestaat!

Speciale gasten
USConcert nodigt bijzondere gastartiesten uit die het programma verrijken met in totaal vier adembenemende moderne klassieke werken. Saxofonist en componist Lotte Pen sluit het programma af met solowerk ‘Wander’ en ‘O Quam Mirabilis’ dat zij samen met het USConcert opvoert. Het Utrechtse koor USCantorij ontfermt zich over een werk van Philip Glass en over het stuk ‘Momentary’ van Ólafur Arnalds – speciaal geschreven voor een koor.

De IJslandse multi-instrumentalist Ólafur Arnalds combineert klassiek en elektronica tot unieke neoklassieke muziek met een sterk melancholieke ondertoon. Al vanaf de eerste noten neemt zijn dromerige muziek je mee naar andere werelden – niet voor niets is hij een veelgevraagd componist voor films en series (o.a. Broadchurch, The Hunger Games). Arnalds werkt geregeld samen met vakbroeder Nils Frahm, een overzicht van hun werk verscheen bijvoorbeeld in 2015 op de dubbel-cd Collaborative Works, maar hij ging bijvoorbeeld ook al op wereldtour met het elektronische Kiasmos.

Koop een kaartje voor een ander:

Bij de aanschaf van een ticket van dit concert, zit een tweede kaart inbegrepen die TivoliVredenburg aanbiedt aan bezoekers met een U-pas. Op deze manier blijft het concert toegankelijk voor alle belangstellenden, ook die met een lager inkomen.

 

10 jaar TivoliVredenburg
Music sounds better with you! Dit programma is onderdeel van ons tienjarig jubileum. Dat vieren we van vrijdag 24 mei t/m zondag 2 juni met een breed scala aan festivals en concerten in al onze zalen. Lees hier meer over ons jubileumprogramma.

Zie ook

Rabo Open Stage: 10 jaar jazz op de Rabo Open Stage

Pieces of Tomorrow Festival

Epic classical pieces & good vibes

Rabo Open Stage: 10 jaar jazz op de Rabo Open Stage

James Heather

Gelaagde neoklassieke pianomuziek

Rabo Open Stage: 10 jaar jazz op de Rabo Open Stage

Hauschka

Pianomuziek met beats en synthesizers