Behzod Abduraimov
Deuren open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 44,-
Jongere t/m 29
€ 12,50
Rang 2
Regulier
€ 41,-
Jongere t/m 29
€ 12,50
Rang 3
Regulier
€ 36,-
Jongere t/m 29
€ 12,50
incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje
Uitvoerenden

Behzod Abduraimov piano

Programma

Franck Prelude, fuga en variatie op. 18 (arr. Bauer)
Mussorgsky Schilderijententoonstelling
Florence Price Fantasie nègre nr. 1 in e
Prokofjev Romeo en Julia

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt. 

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier. 

Behzod Abduraimov

Internationale Top

v.a. € 36,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Abduraimov voelt zich thuis bij Prokofjev. Op z’n achttiende verpletterde hij de competitie met de Russische componist tijdens het Internationale Pianoconcours van Londen. Sindsdien speelt hij Prokofjevs werken geregeld. Vanavond horen we een deel van zijn album Shadows of My Ancestors (2024), aangevuld met Price – de eerste Afrikaans-Amerikaanse vrouw die erkenning kreeg als componist. 

Dramatiek
Een grote kwaliteit van Abduraimov is zijn gelaagde spel, dat optimaal tot zijn recht komt in Romeo en Julia. Prokofjev doopte het ballet in emotie en drama; zijn compositie geldt als dynamisch en innovatief. De melodieën waaraan we Romeo en Julia herkennen, ontwikkelen zich zoals hun karakters. Interessant detail: in eerste instantie liet Prokofjev de twee geliefden in leven, maar dit gelukkige einde beviel het publiek niet.  

Moeilijk, moeilijker, moeilijkst
Met Gaspard de la nuit had Ravel een belangrijk doel voor ogen: de moeilijkheidsgraad overtreffen van Islamej van Mili Balakirev, een stuk dat bol staat van de technische hoogstandjes. En jawel, Ravels pianoconcert vraagt nogal wat van de solist van dienst. Meesterpianist Abduraimov toont zijn technische vernuft. In Hertz zit je zo dichtbij dat je zijn vingers over de toetsen ziet vliegen, dansen, razen. 

Zie ook

Behzod Abduraimov

Meccore String Quartet & Thomas Beijer

Internationale Top

Behzod Abduraimov

Angela Hewitt | Internationale Top

Internationale Top

Behzod Abduraimov

Sharon Kam, Julian Steckel & Enrico Pace

Internationale Top