Dimitri 40 years

Ontdek hier alle

Clubnights
Aanvang
Deuren open
Verwachte eindtijd
Programma

Dimitri all night long
VJ00-KAAP
Wordbites

Leeftijd
18+ (ID verplicht)
Locatie
Ronda

Dimitri 40 years

The Celebration of a Lifetime Tour 2024

v.a. € 25,-

Bestel tickets

incl. servicekosten

Dimitri neemt je tijdens deze allnighter mee op een éénmalige, muzikale en visuele reis, waarin verleden, heden en toekomst samensmelten tot één euforisch geheel. Met de hulp van alle creatieve geesten, vrienden en fans die Dimitri in de loop der jaren om zich heen heeft verzameld, trekken we Ronda uit zijn voegen.

Dimitri geldt in Nederland en daarbuiten als een belangrijke grondlegger van de DJ-cultuur. Hij was een van de eersten die house, techno en drum ‘n bass naadloos aan elkaar mixte. Als DJ bij de Amsterdamse club RoXY speelt hij vanaf 1988 een belangrijke rol in de introductie van deze nieuwe muziekstijlen in het Nederlandse uitgaansleven.

Het waren veertig bewogen jaren met talloze hoogtepunten. De belangrijkste mijlpalen: Dimitri’s Hi-Tech Soul Movement avonden in de RoXY, zijn residenties voor Chemistry in de Escape, op Ibiza, in het New Yorkse Twilo en in Trouw. Met zijn notering als eerste Nederlandse artiest in de DJMag Top 100 maakte hij de weg vrij voor een golf aan artiesten van eigen bodem die in de jaren die volgden de toonaangevende DJ-chart domineerden.

Dimitri heeft tijdens zijn loopbaan ook de nodige uitdagingen overwonnen. In 2013 verloor hij zijn onderbeen aan een levensbedreigende bacteriële infectie. Binnen vijf maanden stond hij weer achter de draaitafels – een bewijs voor hem dat muziek de kracht heeft om te helen. Vandaag de dag speelt Dimitri ieder weekend in clubs en op festivals in binnen- en buitenland.

Speciaal voor dit project is Dimitri een collab aan gegaan met new media pioneer VJ00-KAAP en woordkunstenaar Wordbites.

Dimitri Kneppers · 10 Hour Show @ Thuishaven April 9/2023

Zie ook

Dimitri 40 years

Front 242

Farewell show